L’acumulació de problemes ambientals produeix dubtes existencials que reclamen actuar decididament i sense esperar
Noam Chomsky alerta del moment actual (a El Intermedio)
Redacció
El moment actual que vivim a tot el món genera molts dubtes i, per a tractar d’entendre què passa, Andrea Ropero entrevista en L’Intermedi al filòsof i activista Noam Chomsky. Als seus 93 anys ha viscut la Segona Guerra Mundial, la Guerra Freda i altres conflictes bèl·lics recents protagonitzats pel seu país, els EUA, com l’Iraq o l’Afganistan. Preguntat sobre el desafiament global del canvi climàtic, Chomsky ho té clar: “Tenim una finestra d’oportunitat molt estreta per a resoldre els problemes i frenar la destrucció del medi ambient”. “Si arribem a aquests punts d’inflexió, que són irreversibles, bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”, adverteix Chomsky, que alerta que “ens estem acostant moltíssim a aquest moment”.
La Taula del Llobregat ha publicat aquest 17 d’octubre aquesta informació, que agraïm molt i fem nostra i difonem pels canals Malarrassa.
Noam Chomsky alerta del moment actual en aquest canvi climàtic que vivim: “Ens acostem al moment en el qual ens podem anar acomiadant els uns dels altres” “Si arribem a aquests punts d’inflexió” sobre el canvi climàtic, “bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”.
L’acumulació de problemes ambientals i, específicament, climàtics, és prou greu. Malauradament, res de nou que no sigui la, cada vegada més sorprenent, inacció d’institucions, administracions i governs en els diferents àmbits de responsabilitat.
Especialment, ens interessa la situació de l’aigua i, per això, difonem la crida de Greenpeace:
El 44% de les masses d’aigua subterrània a Espanya es troba en mal estat, segons els documents d’elaboració dels plans hidrològics de tercer cicle (2022-2027) presentats per les Confederacions Hidrogràfiques. Això significa que Espanya ha incomplert ja el termini de 2015, el de 2021 i corre un alt risc d’incomplir en 2027 els objectius ambientals fixats a la Directiva Marc de l’Aigua, últim termini excepte casos molt determinats en els quals podria acollir-se a una pròrroga o a objectius menys rigorosos. En el 19% de les masses d’aigua subterrània ja es dóna per fet que no es compliran. No s’espera que es pugui aconseguir el bon estat fins dins d’una dècada o més. Per al 8% de les masses es dóna un termini a 2039 i més enllà.
MAPA INTERACTIU PER A CONÈIXER L’ESTAT DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES:
SOS acuíferos: la grave situación de nuestras reservas de agua subterránea
Deixa un comentari