La Taula del Llobregat alerta davant els problemes de l’aigua i l’acumulació de problemes ambientals

No Comment

L’acumulació de problemes ambientals produeix dubtes existencials que reclamen actuar decididament i sense esperar

Noam Chomsky alerta del moment actual (a El Intermedio)

Redacció

El moment actual que vivim a tot el món genera molts dubtes i, per a tractar d’entendre què passa, Andrea Ropero entrevista en L’Intermedi al filòsof i activista Noam Chomsky. Als seus 93 anys ha viscut la Segona Guerra Mundial, la Guerra Freda i altres conflictes bèl·lics recents protagonitzats pel seu país, els EUA, com l’Iraq o l’Afganistan. Preguntat sobre el desafiament global del canvi climàtic, Chomsky ho té clar: “Tenim una finestra d’oportunitat molt estreta per a resoldre els problemes i frenar la destrucció del medi ambient”. “Si arribem a aquests punts d’inflexió, que són irreversibles, bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”, adverteix Chomsky, que alerta que “ens estem acostant moltíssim a aquest moment”.

La Taula del Llobregat ha publicat aquest 17 d’octubre aquesta informació, que agraïm molt i fem nostra i difonem pels canals Malarrassa.

Noam Chomsky alerta del moment actual en aquest canvi climàtic que vivim: “Ens acostem al moment en el qual ens podem anar acomiadant els uns dels altres” “Si arribem a aquests punts d’inflexió” sobre el canvi climàtic, “bàsicament ens podem anar acomiadant els uns dels altres”.

https://www.lasexta.com/programas/el-intermedio/noam-chomsky-alerta-cambio-climatico-nos-acercamos-momento-que-nos-podemos-despidiendo-otros_20221004633c9c12cff9ff00013aa086.html

L’acumulació de problemes ambientals i, específicament, climàtics, és prou greu. Malauradament, res de nou que no sigui la, cada vegada més sorprenent, inacció d’institucions, administracions i governs en els diferents àmbits de responsabilitat.

Especialment, ens interessa la situació de l’aigua i, per això, difonem la crida de Greenpeace:

El 44% de les masses d’aigua subterrània a Espanya es troba en mal estat, segons els documents d’elaboració dels plans hidrològics de tercer cicle (2022-2027) presentats per les Confederacions Hidrogràfiques. Això significa que Espanya ha incomplert ja el termini de 2015, el de 2021 i corre un alt risc d’incomplir en 2027 els objectius ambientals fixats a la Directiva Marc de l’Aigua, últim termini excepte casos molt determinats en els quals podria acollir-se a una pròrroga o a objectius menys rigorosos. En el 19% de les masses d’aigua subterrània ja es dóna per fet que no es compliran. No s’espera que es pugui aconseguir el bon estat fins dins d’una dècada o més. Per al 8% de les masses es dóna un termini a 2039 i més enllà.

MAPA INTERACTIU PER A CONÈIXER L’ESTAT DE LES AIGÜES SUBTERRÀNIES:

SOS acuíferos: la grave situación de nuestras reservas de agua subterránea

 

Related Articles

Deixa un comentari