L’ANC en suport als docents de l’IES Montserrat Roig

No Comment

L’ANC-Terrassa per la Independència ha fet públic avui, dimarts 8 de maig, un comunicat de suport als docents de l’IES Montserrat Roig davant les acusacions «d’adoctrinament» i les accions que està promovent el govern de l’Estat espanyol per tal de criminalitzar l’escola catalana i altres espais que puguin olorar a sobirania i democràcia.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ja va alertar dilluns 7 de maig que alguns dels casos que el Ministerio de Educación investiga a les aules catalanes són denúncies «falsejades, inconsistents i extemporànies». Fins i tot en l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca tristament mediàtic per la denúncia contra 9 professors, cap família va presentar queixa a Inspecció «malgrat la invitació a fer-ho», destaca el Diari de l’Educació, tot afirmant que «la convivència s’imposa».

L’ANC– Terrassa per la Independència denuncia la «interferència» que fa l’Estat en el sistema educatiu i la «persecució» dels docents. Recentment, afirma, s’ha sabut que l’IES Montserrat Roig es troba entre els centres acusats pel Ministerio de Educación espanyol d’adoctrinament.

En sentit totalment oposat, l’ANV emfasitza que «adoctrinament és el què té lloc quan es manipula la realitat dels fets, quan s’expliquen versions falses, quan s’imposa el silenci davant la repressió, o quan s’evita parlar de manera crítica de fets com els que van tenir lloc l’1-O o de l’aplicació de mesures repressores per part de l’Estat a què ens veiem sotmesos.»

En aquest sentit, l’organització deixa constància de què «ens sentim orgullosos del nostre sistema educatiu, reconegut a Europa com un exemple d’integració. I que entenem que les escoles i instituts, a través dels nostres docents, han d’estar compromesos amb la formació integral dels seus alumnes, esperonar el pensament crític, ajudar a interpretar el nostre entorn, i no evadir la responsabilitat de crear espais per parlar a classe sobre els esdeveniments polítics i socials del nostre país.»

Terrassa, destaca, «torna a patir, una vegada més, la repressió de l’Estat espanyol. Tenim el Conseller de Territori i Sostenibilitat a la presó, el Conseller de Cultura a l’exili, un dibuixant gràfic acomiadat i periodistes que han vist vulnerat el seu dret a la llibertat d’expressió.»

Tot solidaritzant-se amb el professorat de l’IES Montserrat Roig, l’ANC afirma que es mantindrà alerta: «Sabeu que ens tindreu al vostre costat defensant la vostra professionalitat i la vostra integritat com a docents. La ciutadania de Terrassa no renunciarem mai a la defensa dels nostres drets individuals i col·lectius.»

Related Articles

Deixa un comentari