L’AV del barri Segle XX reclama un observatori de residus, amb ampla participació

No Comment

Redacció

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa ha convocat per mitjans de setembre la reconstitució de la fracassada i rebutjada Taula de Residus, saltant-se així l’acord assumit en plenari municipal de constituir un Observatori de la neteja i la gestió dels residus de Terrassa, «com a millor eina de participació ciutadana, capaç d’intentar afrontar els problemes i temes esmentats», denuncia l’AV del barri Segle XX en un comunicat publicat el passat 17 de juliol, en considerar això «una provocació i una irresponsabilitat»

L’associació veïnal recorda en l’escrit que en la legislatura anterior «totes les Associacions de Veïns participants i la FAVT, la van abandonar davant de la seva inoperància i la manca de voluntat per a afrontar el greu problema de la neteja i sobretot, la gestió dels residus».

Els problemes, anota l’AV: «la manca de diagnosi del problema, la manca de solucions i la poca voluntat d’afrontar-ho amb transparència, responsabilitat i compromís». Un seguit de temes que, afegeix, palesava una «total incapacitat i manca de voluntat, i sobretot de manca de respecte vers les entitats participants», per part del govern anterior.

El fracàs de la Taula de Residus tot just coincidint amb la posada en marxa de l’innovador Observatori de l’Aigua, va fer possible acordar també la creació d’un observatori de la neteja i la gestió dels residus. L’entitat del Segle XX recorda que «el Servei de Medi Ambient va fer una proposta que les entitats veïnals incloent la FAVT van esmenar. Al final la proposta de l’Observatori va anar al Ple com a eina participativa amb el suport de la majoria de grups municipals».

Així les coses, aquest semblava un tema decidit. Només quedava complir l’acord unànime. Ara, però, les entitats veïnals es troben amb una nova convocatòria de la vella i odiada Taula de Residus, «un total contrasentit i que no entén ningú, al marge de lluites internes dins el mateix govern», afirma el comunicat.

«Mantenir la Taula és una vergonya i manca de responsabilitat i respecte, que contradiu allò que al final de la legislatura anterior estava acordat, i volem recordar que ERC en aquell moment hi estava d’acord a posar en marxa l’Observatori, per tant, no entenem la seva posició i l’obstinació per a mantenir la Taula de Residus, en detriment de l’Observatori», sentencia l’entitat veïnal, anuncia que «no participarà en cap format de Taula», i exigeix que «es posi en marxa d’una vegada l’Observatori, deixant-se d’excuses. No tornarem a perdre el temps».

Related Articles

Deixa un comentari