Pep Valenzuela
«Veniu a buscar la vostra filla, no li servirem el menjar, perquè no heu pagat puntualment», aquestes i altres semblants han estat les trucades que l’empresa Serhs, adjudicatària de la gestió del servei de menjadors escolars a Terrassa, ha fet per informar les famílies que, per necessitat o despiste, haurien deixat de pagar la mensualitat.
Les trucades es produeixen des de fa, almenys, un mes, però aquest dilluns 29 d’octubre haurien estat «massives» i han afectat moltes famílies, com a mínim de tres escoles (Agustí Bartra, Nova Electra, Roser Capdevila).
Ahir mateix, una mare al límit de la indignació declarava que li resultava «insultant» que «deixin sense menjar les criatures», sense mirar situacions personals ni tenir en compte el fet que ni tan sols ha vençut el mes d’octubre.
Malarrassa ha tingut informació que ja s’han posat reclamacions directament davant l’empresa adjudicatària del servei, Serhs, i fins i tot pares i mares del Roser Capdevila criden a una concentració davant l’escola pel pròxim dia 8 de novembre. També s’ha registrat reclamació als Serveis Socials de l’Ajuntament.
A Serveis Socials declaren que «no és legal» deixar sense menjar les criatures, i més encara que és «una vulneració de la llei de protecció dels infants», fins i tot, segons explica la persona denunciant, des de Serveis Socials haurien fet «responsable» d’aquesta situació també la direcció de l’escola per «no fer res al respecte».
Les denúncies contra la gestió de l’empresa Serhs ja vénen de lluny. Just abans de les vacances d’estiu, el tema havia estat objecte de debat al Ple municipal. Mesos abans, com va informar puntualment Malarrassa, les treballadores del servei havien denunciat l’empresa per imcompliment dels drets de representació sindical i per precaritzar les condicions laborals per la via de segregació del personal en dos convenis laborals diferents, sense que la regidoria municipal responsable se’n fes responsable de la situació ni reclamés de forma efectiva a Serhs el compliment del conveni.
Malgrat tot això, i els problemes que en aquest i altres serveis ja vénen de molt llluny, l’equip de govern del PSC continua apostant per aquesta gestió de serveis públics per part d’empreses privades, com mostra el cas que el darrer Ple municipal ordinari aprovés el nou concurs del servei de neteja de locals municipals, desestimant qualsevol possitbilitat de municipalització del mateix, tot i ser un servei estructural, i presentant un plec de condicions que no incorpora clàusules socials ni garanties de respecte als drets laborals de les treballadores, tal i com la legislació estatal i municipal plantegen.
1 Comment
Esmeralda
6 novembre 2018 - 13:13Hola. A l’escola Ponent també estan havent molts conflictes com aquets amb el menjador. Com a mínim, hi ha moltes famílies amenaçades amb no donar-li de menjar als seus fills i filles per impagament. En la immensa majoria de casos, l’impagament és degut a una errada d’organització interna de l’empresa, no una mana de voluntad de pagar per part de les famílies. Tot i així, les amenaces continúen, a través de cartes als propis nens, i amb trucades als pares. És vergonyós.