Les millores pendents al Districte 7: l’enèsim enfrontament entre el govern TxT-ERC i PSC

No Comment

Miquel Gordillo

La Nova Associació de Veïns de Can Parellada portà al Ple de desembre les reivindicacions dels dos barris del Districte 7, Can Parellada i Les Fonts. El 2018 es creà aquest nou districte, però ara les entitats veïnals denuncien que TxT va prometre en campanya electoral un seguit de millores per al districte que no ha acabat complint.

Les propostes adreçades al govern incloïen un projecte executiu d’ampliació del Casal de Can Parellada, iniciar les obres d’un nou centre cívic, fer la biblioteca del D7, incloure pressupost per fer un pont al carrer Itàlia, l’adscripció de Les Fonts de Sant Quirze al terme municipal de Terrassa, i una millor connexió dels busos. I tot per fer aquest 2022.

«Ballart es va comprometre a ampliar el recorregut de les línies del bus. Són moltes les promeses del govern, però no s’estan complint», exposà Elisabeth Herrera, en representació de l’entitat veïnal.

Cs s’alineà amb les reivindicacions de l’entitat veïnal: «El centre social de Les Fonts també està generant moltes activitats i necessita espai. El bibliopunt només va a Can Parellada 4 hores a la setmana, a Les Fonts no arriba.» També apuntà que en la fusió del barri al municipi de Terrassa, qui porta la veu cantant és l’Ajuntament de Sant Quirze, «no he vist massa predisposició del govern del nostre Ajuntament», segons Aguinaga.

Encara més dur, com ja és habitual, el regidor Javier García del PSC, en la guerra que manté l’anterior govern amb l’actual de Tot x Terrassa: «No només van anunciar, sinó que han paralitzat aquest procés. El programa electoral de TxT promet la biblioteca».

Al primer Tinent d’Alcalde Isaac Albert (ERC) li va tocar de nou defensar les accions de TxT – L’Alcalde Ballart va presidir el Ple a l’inici però va haver d’abandonar-ho a la meitat -. «Aquí a ningú se li impedeix participar, vam proposar fer una reunió i tothom van estar d’acord», va dir-li a la representant veïnal. ERC i TxT van demanar la votació separada dels punts que es presentaren, «algunes qüestions com el projecte executiu de l’ampliació del Casal serà una realitat, però la resta de coses no les podem complir, no tot es pot fer en dos anys de mandat». Més enllà, i aquí el conflicte purament partidista, Albert recriminà que «si una associació no està disposada a separar els acords, això sí és un posicionament polític, i no sembla que es miri per aconseguir millores per al barri. I es referí a «l’històric de divisions d’associacions a Can Parellada no ha ajudat, i el PSC sempre hi era enmig». «No ens sentim utilitzats per cap partit polític, en cap moment estem polititzats», li respongué la representant de l’AV.

El govern de TxT i ERC va fer valer la seva majoria, per tant, la proposta presentada per l’associació veïnal no s’aprovà.

S’apugen els preus dels pàrquings segons l’IPC, també els del taxi; es mantenen els preus dels busos

Aquest 2022, les tarifes dels pàrquings de SABA, empresa que gestiona els aparcaments de Raval, plaça Vella i plaça del Doctor Robert, pugen un 4%, mentre que els aparcaments municipals ho fan un 5,4%. Així es va votar en el ple de desembre, malgrat les veus discordants de C’s i PSC: «l’increment mitjà dels sous és 1,4%, aplicar directament aquesta pujada ens sembla desproporcionat, i sense documentació que ho justifiqui».

Per altra banda, s’aprovà per unanimitat mantenir el preu de tots els bitllets de busos. «La intenció del govern continua sent promoure el transport públic», segons Melgares (TxT), «tant usos locals com interurbans». Les tarifes inclouen els preus dels bitllets senzills, que continua costant 1,45 €, així com els títols de les targetes T-Blanca, T-16, i T-Hospital.

2,360 milions € a TMESA per pal·liar les pèrdues

En aquesta línia, l’Ajuntament ha aprovat una addenda per destinar a l’empresa mixta TMESA (20% de capital públic) 2,360 milions d’euros, que respon a la disminució dels ingressos en més d’un milió d’euros que ha patit el transport urbà a causa de la pandèmia. A banda, no es preveu que arribi encara una partida de 1,270 milions promesos per l’Estat. Tot i l’aprovació, El PSC apuntà que «les decisions polítiques dels darrers anys no ajuden a equilibrar les despeses», tot insinuant com a argument que «es regalen bitllets des del Facebook de l’alcalde», en paraules de Marc Armengol.

Una altra aprovació va ser la de ratificar una pujada del 2,75% de les tarifes del taxi. A la ciutat hi treballen 94 taxis.

S’aproven definitivament les Ordenandes Fiscals de 2022

El Ple de desembre també va donar llum verda a l’aprovació defiinitiva de les Ordenances Fiscals a aplicar durant el present any.

Related Articles

Deixa un comentari