Més de 4.000 signatures contra el pagament per estacionar a l’Hospital

No Comment

Ja sumen més de 4.000 les signatures en contra de l’estacionament de pagament a l’Hospital de Terrassa. La Maria Lluïsa Ordóñez Cano, promotora de la campanya «¡No cobren parquímetro en el Hospital de Terrassa, ni en ningún otro hospital!» no és, de ben segur, la primera, encara que potser sí una de les més indignades amb aquest abús (per no dir robatori, que tot plegat vénen ganes de dir-ho) que implica el fet de no tenir alternativa o ser aquesta molt difícil.CST façana

En la presentació de la campanya, Maria Lluïsa explica que ningú no va a l’Hospital sinó és per necessitat i, normalment, de mala gana. Si l’atenció a la salut és un dret bàsic i universal, garantit en diversos i principals textos i normatives; que perquè això sigui efectiu en alguns casos calgui disposar de cotxe propi i diners per anar pagant l’estacionament, com a mínim sembla una contradicció en els termes. La Maria Lluïsa denuncia que «segons el tipus d’ingrés has de portar cotxe, perquè a determinades hores no hi ha servei de bus».

Al recinte de l’Hospital, afegeix, «han invertit una quantitat de diners en posar pals en els espais on es podria estacionar sense pagar, fins arribar a la carretera». Segons la promotora de la campanya «queda clar que la intenció és recaptar». I no només amb el parking, diu encara, doncs cal afegir «la despesa en TV, aigua, menjar, transport, sempre has d’anar amb un transport, i no hi ha competència en restaurants, només un, amb preus que per ser hospital són cars».

De moment, ja són 4.079 les persones que comparteixen la preocupació i indignació de Maria Lluïsa i han decidit que cal i que es pot fer quelcom. La campanya porta en marxa poc més d’un mes, al portal Change.org. La reclamació va dirigida a l’Ajuntament de Terrassa i al President de la Generalitat de Catalunya.

Related Articles

Deixa un comentari