Nous atacs a seus d’organitzacions polítiques i culturals mentre la policia persegueix grups que feien difusió de la vaga del 21F

No Comment
La Policia Municipal persegueix grups de difusió de la vaga del 21F per impedir la propaganda.

Redacció

Les seus dels partits CUP, Terrassa en Comú, de PDCat i de l’entitat ANC-Terrassa per la Independència van aparèixer esquitxades de pintura vermella; també la de la colla castellera Minyons de Terrassa, patí agressió, en aquest cas van enganxar una bandera espanyola a la porta principal de l’antic edifici modernista, protegit com a bé cultural.

Aquests atacs no són els primers. Les seus de TeC, ANC els han patit, amb aquest, dues vegades, mentre que la del PDCat ja en porta tres; i la de la CUP fins a quatre. En el cas de Minyons és la primera. Primera, però especialment greu, car implica un salt de qualitat en els objectius de les bandes feixistes a la ciutat, que passen a atacar no només els partits polítics i organitzacions socials independentistes, sinó també entitats culturals.

Façana de la seu de la CUP a la carretera Montcada. Foto Cup

La gravetat del cas és encara major si es té en compte que durant la mateixa nit (i la següent també) la policia es va dedicar a perseguir grups d’activistes que feien encartellades i difusió d’informació sobre la vaga general convocada pel dia 21 de febrer (foto esquerra). Ja fa mesos que els CDR de la ciutat denuncien la persecució de les seves activitats i que, en fins a 17 casos, membres dels comitès han estat multades, a més sense proves.

Façana de la seu de TeC a l’avinguda 22 de juliol. Foto TeC

A la llum dels fets, no sembla exagerat afirmar que les prioritats del govern local i la Policia Municipal pel que fa a seguretat ciutadana tenen un clar color polític, però a més podrien incórrer en vulneració de la llibertat d’expressió d’importants col·lectius ciutadans, alhora que s’estarien tancant els ulls davant de greus i violentes manifestacions de grups feixistes i d’ultradreta. Perquè les agressions a les seus assenyales només són una part de l’activitat d’aquests. Seria bo que l’alcalde Vega, a més dels tuits de condemna, plantegés els canvis urgents i necessaris en la política de seguretat ciutadana local.

Related Articles

Deixa un comentari