Pablo Gómez rep la Medalla d’Honor de la ciutat

No Comment

Reconeixement al seu esperit de solidaritat i de cooperació i la seva implicació durant gairebé 50 anys en el teixit associatiu del barri de les Arenes.


Lliurament Medalla Pablo Gómez_1 Pablo Gómez durant l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor de la ciutat. Foto: RAFEL CASANOVA (BCF)

A petició de l’Associació de Veïns de les A enes, la Grípia i Can Montllor, i l’Associació Amics d’en Ferran, el ple de desembre de 2020 va aprovar atorgar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Pablo Gómez Ramírez, veí, activista iànima del barri de Les Arenes, en paraules de l’Alcalde Jordi Ballart. L’acte se celebrà el 29 de juny al Teatre Principal amb l’assistència d’un nombrós públic que va voler acompanyar en Pablo en el seu homenatge.

Pablo Gómez Ramírez, de 86 anys, va arribar a Terrassa el 1948 procedent de Ciudad Real. L’any 1970 va entrar a la junta directiva de l’Associació de Veïns de Les Arenes, on hi estigué 22 anys. Va impulsar la posada en marxa d’una
escola d’adults al barri, la primera a funcionar a Terrassa. A la vegada, Pablo Gómez fou el creador d’una
Mútua de Previsió Social, l’actual Mutualitat Les Arenes, i que va presidir des de la seva fundació.

Durant l’acte de lliurament a banda d’agrair a totes les entitats, a la família i «en especial a la seva companya
Maria», per fer palès el seu esperit reivindicatiu, en Pablo encara va adreçar demandes al consistori. Com ara «treure barreres arquitectòniques al Paseig 22 de Juliol», o el record a les víctimes de les riudes del 1962, «només amb una pedra a l’Avinguda del Vallès és insuficient», expressà.

Pablo Gómez va impulsar la creació de la Comissió Rieres el 2015, precisament amb l’objectiu de no fer oblidar aquest fet tràgic en la història de la ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari