‘Papers sense contracte’ visita Delegació del Govern, camí de la manifestació de l’11 d’abril

No Comment

La Campanya ‘Papers sense Contracte’ exposà al Subdelegat del Govern les seves propostes. En una reunió celebrada el 24 de març, representants territorials de la Campanya ‘Papers sense Contracte’ van exposar al Subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo,  les seves propostes per donar una sortida a les persones que pateixen les conseqüències de no tenir regularitzada la seva situació al nostre territori.

Façana de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona. Façana de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona.

Concretament, es van posar sobre la taula les següents mesures:
1-      Incloure el supòsit de vulnerabilitat a l’informe d’arrelament, com un cas més a tenir en compte per poder prescindir del requisit del contracte de treball.
2-      Canviar  la taula de l’IPREM per la del SMI i eliminar el requisit del contracte per evitar així la irregularitat sobrevinguda.
3-      En les condicions de renovació de les targetes no només tenir en compte els cursos de formació que són de prioritat nacional a l’actualitat, sinó també altres tipus de cursos.
4-      No exigir als fills nascuts a l’Estat espanyol els mateixos requisits de la reunificació familiar que es demanen als fills nascut al país d’origen.
5-      Tenir en compte tant les 67 propostes realitzades per l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’estrangeria, com el desenvolupament dels criteris de vulnerabilitat de les persones sense papers realitzat per diferents municipis en el marc de la campanya.

El senyor Ablanedo, per la seva banda, va explicar que no es poden canviar ni la Llei d’Estrangeria ni el Reglament que la desenvolupa, i que la Campanya haurà de buscar el suport dels partits polítics per a presentar les reformes oportunes. A més, va assenyalar que des de la Subdelegació s’ha estat “més que flexibles” amb els casos d’irregularitat sobrevinguda i que no tenen present cap cas d’aquest tipus, de la mateixa manera que en el front de les famílies amb fills menors sense papers.
Des de la Campanya, hem insistit en reclamar una major flexibilitat en la interpretació de la normativa, que té més a veure amb la voluntat política que amb el contingut de les lleis.  També hem criticat que la Llei d’Estrangeria posa l’èmfasi en la qüestió econòmica, oblidant en un període de crisi com l’actual s’han d’adaptar les normatives als nous panorames.
La Campanya de ‘Papers sense un Contracte’ ha aprofitat la trobada per explicar el treball realitzat durant els darrers dos anys a Catalunya, que inclou l’aprovació de 10 mocions municipals gràcies al suport de més de 30 organitzacions. Els representants de Mataró, Terrassa, Barcelona i Lleida presents a la reunió van explicar les seves experiències als respectius territoris i la manca de perspectives que existeixen en l’actualitat pers als milers de persones que malviuen en situació irregular avui a Catalunya. No hi ha sortida per aquestes persones i s’ha de buscar una solució.
La Campanya ‘Papers sense Contracte’ denuncia la greu dificultat que representa per a les persones ‘sense papers’ aconseguir un contracte de treball d’un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país amb diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida. La situació d’irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social fent-los més febles davant l’explotació laboral i l’economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la impossibilitat d’obtenir un habitatge, a la falta d’accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat. En definitiva, els priva d’una vida digna a la qual sens dubte té dret tota persona.

La campanya realitzarà el proper 11 d’abril una massiva manifestació a Barcelona per posar en relleu la greu situació que travessen les persones immigrades que no poden regularitzar la seva situació per la falta d’un contracte de treball

Campanya ‘Papers sense Contracte’

Related Articles

Deixa un comentari