La remunicipalització de l’aigua, imparable. La pregunta ja no és gestió pública o privada, sinó en quin moment es produiran les reversions de les concessions existents i com es construeix un model més democràtic.
Els darrers anys s’ha confirmat la tendència a recuperar la gestió pública de l’aigua davant les contínues promeses incomplertes que ofereix el sector privat. La pregunta ja no és gestió pública o privada, sinó en quin moment es produiran les reversions de les concessions existents i com es construeix un model més democràtic.
París remunicipalitzà l’aigua el 2010 i el primer any guanyà 35 milions d’€ i abaixà les tarifes un 8%; a Barcelona el nou govern està compromès amb aconseguir la gestió que actualment controla la multinacional AGBAR; a nivell estatal l’’associació AEOPAS impulsa processos de remunicipalització arreu i agrupa les empreses públiques d’aigua; a Catalunya la plataforma Aigua és Vida és la principal veu de la societat civil en la temàtica; i a Terrassa la Taula de l’Aigua ha aconseguit que la gestió de l’aigua a la ciutat, on la concessió acaba el 2016, sigui un dels temes centrals del debat públic.
El dia 15 de setembre -a les 19h- els principals protagonistes de la remunicipalització de l’aigua a nivell català, estatal i internacional exposen els seus punts de vista i experiències en aquest acte obert a tothom a la plaça del Nord de Barcelona.
- Célia Blauel tinent d’alcalde de París i presidenta d’Aigües de París
- Janet Sanz tinent d’alcalde de Barcelona i responsable de l’àrea de Medi Ambient
- Luis Babiano gerent d’AEOPAS
- Moisès Subirana portaveu d’Aigua és Vida
- Cèsar Guia portaveu de la Taula de l’Aigua de Terrassa
Dimarts 15 de setembre 19 hores
Plaça de la Vila de Gràcia, Barcelona
Metro L3 Fontana / FGC GRÀCIA
Organitza: Enginyeria Sense Fronteres i Aigua és Vida
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona
Deixa un comentari