TeC presenta juntament amb ERC-MES una proposta d’acord que dóna suport a la moció de l’entitat ADENC en relació a la recuperació de camins que permetin la connectivitat entre els municipis de Sabadell i Terrassa. Un acord que demana la recuperació d’un camí que connecti els dos municipis, lliure d’obstacles i que sigui de fàcil accés per caminants i ciclistes; la senyalització adequada de l’itinerari i la creació d’una comissió entre els dos ajuntaments per tal de dur a terme el projecte.
D’altra banda, el grup municipal de Terrassa en Comú presenta una proposta de resolució per a la promoció i visibilitat de l’esport femení de competició, una pràctica que ha augmentat en els darrers anys a la nostra ciutat, consideren, gràcies a «l’aposta decidida de les esportistes i els seus clubs».
Les dones esportistes, com en tants d’àmbits, han sigut històricament ignorades com a figures públiques. Diferents estudis constaten una gran diferència entre la presència i la rellevància mediàtica dels homes esportistes i la de les dones esportistes. Aquesta diferència, subratllen des de TeC, es fa especialment evident en la informació esportiva generalista on les dones esportistes han sigut històricament ignorades i quan hi han estat presents «la imatge de la dona esportista que es desprèn d’aquestes publicacions és distorsionada, plena de prejudicis masclistes i allunyada de la categoria d’informació esportiva que ens ocupa».
El grup de TeC, que ha estat impulsor del dit «nou espai polític» que respon de moment al nom Un País En Comú, afirma que «la visibilitat de l’esport femení és un pas més per reconèixer i normalitzar la presència de les dones a l’espai públic i permetre el reconeixement social de les esportistes». Perquè «la presència de referents visibles de dones esportistes és un element indispensable per promocionar l’esport femení i animar a nenes i joves a la pràctica esportiva i a la conquesta de l’espai públic sense prejudicis ni discriminacions de cap tipus».
Per aquestes raons, la proposta demana la creació d’una «agenda digital de l’esport» en la qual es calendaritzin tots els esdeveniments esportius de competició de la ciutat i que contingui filtres segons disciplina esportiva i categoria; la publicació al web de terrassa.cat d’una secció d’esport femení en la qual es llistin de manera clara tots els clubs i entitats de la ciutat que realitzin activitats d’esports femení; l’organització de manera periòdica unes jornades de promoció de l’esport femení amb l’objectiu de donar visibilitat a aquells clubs i entitats que s’hi dediquin i la comunicació d’aquests acord.
Una ciutat feminista amb una gran riquesa i varietat de dones esportistes no pot no fer una aposta clara i continuada per lluitar contra la desigualtat de gènere i el masclisme en tots els àmbits en què es manifesta.
Deixa un comentari