[Terrassa en Comú] Una pista de gel contrària a la revolució verda

No Comment

El passat més de setembre en nou govern de l’Ajuntament de Terrassa (TxT i ERC) va presentar a bombo i platillo la campanya “La revolució verda”, Hola! Terrassa del futur. Ens deien que Terrassa iniciava un canvi de model cap a una ciutat amb menys soroll i menys gasos contaminats i també que eren mesures per assolir una reducció de l’accidentalitat, del soroll i del consum energètic, una millora de la qualitat ambiental i de l’habitabilitat.

El mateix alcalde, Jordi Ballart, ens deia que: “La contaminació, el soroll o l’excés de trànsit són problemes reals. Problemes reals i urgents, que cal afrontar amb rigor i amb valentia, pensant sempre a millorar la qualitat de vida i el benestar de tothom, a tots els barris de la ciutat.” També se’ns deia que a Terrassa volem respirar aire net!, i que el 50% de l’aire que respirem cada dia està contaminat per damunt dels límits que es consideren acceptables. Al setembre d’aquest any es va celebrar el primer Consell d’alcaldies del Vallès Occidental que va servir per aprovar la declaració de l’emergència climàtica a la comarca.

Doncs contradient tot el que hem explicat fins ara i quedant absolutament desacreditada la política mediambiental i d’emergència climàtica del nou govern, ha decidit instal·lar del 5 de desembre al 7 de gener una pista de gel a la plaça nova.

Ecologistes en acció i la resta d’entitats ecologistes fa anys que denuncien el disbarat econòmic, social, i sobretot, ecològic que suposa el desplegament de pistes de gel a Catalunya. Aquestes organitzacions van felicitar l’Ajuntament de Barcelona, quan el 2015 (primer any del seu mandat) va decidir no muntar la pista de gel artificial a la plaça Catalunya, en coherència amb l’Agenda 21 i el compromís ciutadà per la sostenibilitat, la mateixa alcaldessa de Barcelona Ada Colau va declarar: “el model de pista de gel, com ja es va dient des de molts sectors veïnals, és poc sostenible tant econòmica com mediambientalment”.

Des de Terrassa en Comú volem denunciar de forma contundent aquest pas absolutament incoherent amb les polítiques verdes, sostenibles i que facilitin una economia de baixa intensitat energètica i de baixa emissió de carboni d’acord amb el Pla de l’energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020. Aquesta pista de gel generarà moltíssims kg de CO2 en el ben mig de la zona que el mateix Ajuntament a declarat de baixes emissions.

Terrassa En Comú

Related Articles

Deixa un comentari