Una roda de premsa passada per aigua: la gestió publica de l’aigua

1 Comment

Ahir dilluns dia 1 de desembre, a les 14’30 de la tarda, als locals d’ICV Terrassa, Eva Herrero, regidora de Medi Ambient, i Thomas Thierschmann, representant de la Taula de l’Aigua de Berlín, van oferir una roda de premsa amb motiu de la participació d’aquest últim dissabte passat en unes jornades sobre la gestió publica de l’aigua a Barcelona i la posterior visita a la nostra ciutat.

Thomas Thierschmann va explicar el procés de remunicipalització de l’aigua a la ciutat alemanya de Berlín. Va fer èmfasi en el fet de que malgrat el cost a pagar per la ciutadania es d’1.200.000 euros fins l’any 2043, els berlinesos van votar majoritàriament en referèndum per una gestió pública de l’aigua.

El representant de la Taula Berlinesa, explicà també que tot i que la gestió ja es pública, ara es plantegen democratitzar aquesta gestió per tal de fer-la transparent, i així acabar amb la mercantilització que encara està instal·lada en la gestió de l’actual equip gestor.
Mitjançant la denominada Carta de l’Aigua de Berlín, els membres de la Taula Berlinesa volen avançar cap una gestió socialment justa i ambientalment sostenible. En definitiva, Thomas Thierschmann va constatar que el camí encara serà molt llarg i el futur pot ser prometedor, però que cal treballar de debò: no tot acaba amb la remunicipalització, el camí es ple de dificultats.

Per la seva part, la regidora terrassenca, afirmà que Terrassa és una de les grans ciutats de l’Estat Espanyol on és possible la municipalització de la gestió de l’aigua, i apostà per un debat públic que culmini en un procés participatiu de consulta ciutadana. Eva Herrero avançà un possible full de ruta que inicii el procés cap el setembre del 2015, finalitzant a finals del mateix any, amb la consulta ciutadana, i deixant el 2016 per implantar el model de gestió.

Si bé la regidora avançà que ICV aposta per la gestió publica de l’aigua, manifestà els seus dubtes sobre com concretar aquesta gestió, deixant seriosos interrogants sobre quina serà la postura final de la formació ecosocialista en la concreció pràctica d’aquesta gestió.

Oriol Vicente i Cardona

Related Articles

Deixa un comentari