«Situació de col·lapse crònic insostenible» del servei d’urgències a la Mútua de Terrassa. Així qualifica l’estat del servei la secció sindical de CCOO d’aquest centre hospitalari, a data de 4 de setembre de 2018. Una situació que «van patint des de fa molt de temps tant els usuaris com els professionals» d’aquest servei, tot i que l’empresa Mútua fa molt bon negoci amb la gestió d’aquest servei públic, en un context de barreja amb els propis negocis per atenció privada que l’empresa realitza en els mateixos edificis.
La novetat, en tot cas, és que, ara, la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, donant suport a la denúncia de la secció local del sindicat, se suma també al clam i protestes que des de fa anys van denunciant les seccions d’altres sindicats, com ara CGT, i entitats ciutadanes com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i la Federació d’Associacions veïnals de Terrassa (FAVT).
La federació de CCOO informa que front a les denúncies i demandes per resoldre aquest problema, «la resposta obtinguda o fins i tot alguna acció realitzada per la Direcció [de Mútua] en algun moment puntual ha estat del tot insuficient». Consideren, per tant, arribat el moment de passar a l’acció, i van celebrar una assemblea de treballadores i treballadors afectats, el 3 d’octubre.
Els temes tractats giren al voltant de la mateixa línia: manca de recursos humans per fer front a les necessitats diàries durant 365 dies l’any i manca de recursos materials, manca d’espai físic…(mentre hi havia tancats més 50 llits durant tot l’estiu, als mesos de juliol, agost i setembre). La imatge és de pacients permanentment als passadissos, pacients d’UCI que es mantenen a urgències per manca de lloc, no es pot garantir un mínim d’intimitat i ni tan sols de confidencialitat dels pacients… Ni tan sols es pot caminar pels passadissos amb normalitat. I la situació es veu agreujada a les 21.30 hores, coincidint amb el canvi de torn.
«Les treballadores i els treballadors estan tant al límit per poder donar cobertura que fins i tot han anat renunciant a drets laborals, però ara ja no poden més», s’afirma al comunicat de la federació de CCOO, tot afegint: «Fem responsables a les diferents direccions: Direcció Mèdica, Direcció d’Infermeria, Direcció Administrativa i Gerència».
Aquesta «situació insostenible», alerta, «afecta la qualitat assistencial i al conjunt de la plantilla de totes les categories professionals». D’altra banda, CCOO recorda «el deute econòmic que l’empresa té vers el conjunt de treballadores i treballadors, ja des del passat 2015, per incompliment d’acords assolits amb els sindicats i amb la representació legal dels treballadors».
Deixa un comentari