Xerrada sobre l’explotació laboral i la marginació sanitària de les dones

No Comment

L’acte que tindrà lloc divendres dia 12 (Amics de les Arts, 19h) ve precedit per la micro-acció a més de 40 viles del territori, en què s’assenyalen sostenidors de la violència contra les dones i dels feminicidis


 

L’Esquerra Independentista de Terrassa debatrà demà en torn de l’explotació laboral que pateixen les dones i la repercussió que té en la seva salut, amb especial èmfasi en la poca atenció que posteriorment reben aquest tipus de malalties al sistema sanitari.

La xerrada comptarà amb la participació d’Olga Casado, metgessa familiar, activista feminista i membre de Biterna; Mireia Espejo, membre de Resposta Solidària de Sabadell; i representants de la Plataforma d’Afectats per l’ICAM i l’INSS i de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa. Sota el lema “Dones, explotació i salut”, el debat tindrà lloc demà divendres. Serà des de les 19 hores als Amics de les Arts i Joventuts Musicals (carrer de Sant Pere, 46, primera planta), en el marc del I Cicle de xerrades organitzat per Vallès Feminista. En acabar, el debat es traslladarà fins al casal Atzur (carrer Arquímedes), on hi haurà cafeta i música.

ONA

La xerrada de demà ve precedida per la micro-acció coordinada a més de 40 viles i ciutats del país, que aquest dimarts es van despertar amb fileres de petjades de color vermell (associades en el moviment feminista a un feminicidi). Aquestes petjades al terra apuntaven cap a agents sostenidores de la violència contra les dones.

Com ara algunes esglésies, que ataquen el dret de la dona al seu propi cos; franquícies de botigues de roba, que perpetuen la pressió estètica i clíniques estètiques que fomenten falses necessitats i abaixen l’autoestima. També es va apuntar cap a discoteques i sales de ball que cosifiquen la dona i la presenten com un mer reclam sexual.; etc. Les micro-accions foren coordinades a les xarxes socials sota el lema #Assenyalemlos, on es poden trobar un gran recull d’imatges.

VallèsFeminista

Related Articles

Deixa un comentari