Què necessites MES? Una campanya per saber com ajudar a fer créixer l’Economia Social i Solidària

No Comment

El projecte de nova creació MES enceta una campanya per descobrir les necessitats que els agents de l’Economia Social i Solidària (ESS) tenen per tal de donar sortida viable i en concordança amb els valors socials i solidaris.

Amb la decisió fortament arrelada de fer créixer l’ESS, les cooperatives egarenques Malarrassa, Eina i Sprintcoop  s’uneixen per donar vida a un projecte que doni solucions a les necessitats i mancances que les iniciatives tenen.

Davant la detecció de la falta de visibilitat i la necessitat d’enxarxar les iniciatives que giren al voltant de l’ESS, es posa en marxa l’estudi “La comunicació i l’enxarxament al voltant de l’ESS” per determinar més acuradament quin és el panorama i com es pot ajudar a solucionar, ja que no tots els projectes es troben en el mateix moment de vida i tenen necessitats diferents.

Per falta de temps o pressupost, les incitaves socials que comencen es troben en un moment on la comunicació i visibilització és clau, però la falta de recursos, siguin materials o immaterials, no possibilita destinar-los en aquesta via. En canvi, les iniciatives que estan creixent tenen d’altres necessitats i per consolidar-se han de planificar i executar campanyes que donin veu als seus valors i les seves activitats. Per últim, aquelles que ja estan consolidades en el sector necessiten confiar que tot el que comunica estigui acord amb els valors que tenen i defensen en la seva manera de fer del dia a dia, i que es poden veure entelats per les accions comunicatives contractades que no comparteixen els valors o no saben com es comunica dins del món social i solidari.

Sota el paraigua del valor de les persones i la responsabilitat que es té en l’acte de comunicar, donat que els missatges que es creen i repeteixen creen conductes i dibuixen les noves conductes culturals, volem fer un pas endavant i assumir aquesta responsabilitat i conscienciar que si bé existeix la necessitat de comunicar el com fer-ho no pot estar deslligat del que som.

Buscant un enxarxament i que els projectes de l’ESS es multipliquin l’estudi permetrà fer un mapa de situació i esbossarà les rutes que s’han de seguir per arribar a bon port totes juntes.

Per col·laborar clica aquí

 

Related Articles

Deixa un comentari