Contra la vulneració de drets fonamentals en el cas del Multireferèndum

No Comment

Multi2

 

El passat 25 de maig coincidint amb les eleccions europees alguns dels moviments socials que defensen els drets de la ciutadania van decidir fer una consulta pública on la ciutadania exercís lliurement el seu dret d’expressió i d’opinió i així van organitzar un multireferèndum amb urnes al carrer per facilitar que els ciutadans i les ciutadanes es poguessin pronunciar de forma simbòlica , però realment democràtica, sobre aspectes i problemes que afecten al benestar social de la gent… fins aquí tot normal si realment visquéssim en un país normal, lliure i realment democràtic.

Però vet aquí que aquests activistes, ciutadans amb un alta consciencia solidària i social, van ser comminats pels mossos d’Esquadra perquè retiressin aquella activitat com si allò que feien es tractés d’un acte incívic, antidemocràtic i il·legítim… Ara han estat imputats al Jutjat per una falta de desobediència.

Més enllà de si la imputació és més o menys greu, allò que és evident és que resulta  intolerable, inadmissible i indignant, ja que demostra, malauradament,  que estem governats des de ja fa massa temps  per persones autoritàries que volen ignorar de forma reiterada els drets fonamentals de les persones. I, si ho fan així , només vol dir una cosa: que pretenen impedir la llibertat perquè tenen por i qui te por es que amaga alguna cosa… i en aquest país ja fa massa temps que la veritat i la llibertat està segrestades.

Per tant, en nom dels Drets Humans i dels Drets Socials i de la Justícia de veritat, exigim que  s’arxivi aquest cas i que es demanin disculpes públiques per haver comès un atemptat contra els drets fonamentals d’aquests ciutadans. Uns drets que són inherents a la persona i que ningú en nom de cap institució té dret a vulnerar!!!

Joan Tamayo Sala

Observatori dels Drets Socials

Advocat i activista pels Drets Humans

Related Articles

Deixa un comentari