[D. Lledó] Formem els infants en la diversitat i el respecte, els hi debem!

No Comment

La realitat continua sent dolorosa. Segons dades de l’informe de les Nacions Unides publicat el 17 de juny del 2015, hi ha un retrocés de l’equitat de gènere a Espanya en els darrers cinc anys. Estem davant xifres alarmants, en el segon trimestre d’aquest any es van incrementar un 13,4% les denúncies per violència de gènere respecte al 2015. Quan els drets a escala estatal no deixen de retallar-se, les conseqüències en tots els àmbits són tristament apreciables. Aquesta és una xacra a la que hem de fer front amb fermesa i sense vacil·lar.

S’ha de continuar lluitant per eliminar les barreres socials que provoquen situacions de desavantatge evident que pateixen les dones, com la violència domèstica o les agressions sexuals.

A la nostra ciutat, Terrassa, tristament seguim assistint a la mort de dones a mans de la seva parella, així com a casos d’agressions de caràcter homòfob tant a nivell de carrer com en d’altres espais. No ens podem creuar de mans, hem d’aixecar la veu davant d’aquests fets i plantar cara.

Recentment s’ha celebrat a la nostra ciutat el 25è aniversari de la regidoria de polítiques de gènere; Terrassa és una ciutat compromesa en la lluita contra les agressions de gènere i de caràcter homòfob; a l’igual que des de l’ajuntament, la ciutat compta amb un ampli nombre d’associacions i grups de recolzament i actuació en defensa de la convivència en condicions d’igualtat, i també per a la prevenció de l’homofòbia i la normalització de la diversitat sexual.

La FAVT és conscient de la importància d’aquests temes en l’àmbit ciutadà, per això tenim un representant al consell municipal per a la igualtat, al protocol de dol, així com a la taula municipal pel Pacte DASIG (pacte per a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere), col·laborant també i assistint a xerrades i actes organitzats pel col·lectiu LGTB Terrassa.

Des de la Federació estem i estarem recolçant els temes de ciutat que, com aquests, considerem molt importants, ja que la ciutat és diversa i, sens dubte, tots junts la farem encara més.

La base d’una societat oberta i respectuosa és l’educació, els nens i nenes d’avui han se ser els qui donin exemple a tots el dia de demà. Mai hem d’oblidar que la nostra llibertat acaba a on comença la del nostre veí. La base és el respecte, la conscienciació i la formació, així com canvis de mentalitat retrògrada, antiquada i conservadora.

Vivim en una societat on continua ben present la mentalitat patriarcal, però la mateixa evolució de la societat demana aquests canvis. Hem de deixar enrere aquesta mentalitat que no aporta res bo i trencar amb el masclisme. Reivindiquem el paper de les dones en aquesta societat i continuem lluitant perquè així sigui.

Mentre lluitem per canviar el que ja tenim, formem als nostres fills en la diversitat i el respecte, els hi debem!!

Dolors Lledó

Membre de la junta de la FAVT

Related Articles

Deixa un comentari