[Javier García] La Revolució Verda de Ballart

No Comment

L’Ajuntament ha decidit instal·lar una pista de gel a la Plaça Nova en el marc de la campanya de Nadal d’enguany. La pista, que és de les mateixes característiques que la que es va instal·lar al 2019, suposa un cost econòmic per a l’Ajuntament de 55.660 euros. El consum energètic d’aquesta pista va ser de 42.123 Kwh al 2019, segons ens va informar el propi Govern Municipal a una pregunta que des del PSC vam formular per escrit.

La decisió d’instal·lar aquesta pista de gel contrasta amb la suposada «Revolució Verda» de la que Tot per Terrassa i ERC presumeixen constantment. El consum energètic que aquesta pista va tenir al 2019 equival a 10 tones de CO2, el que suposa, per exemple, fer 7 voltes i mitja al món en cotxe (300.000 km). La pista de gel que l’Ajuntament ha instal·lat a la Plaça Nova també consumeix com 32 anys de televisió encesa, 42.000 hores de forn, 70.000 rentadores a 40º (350 tones de roba neta), 220 neveres durant un any, o 156 llars durant un mes. Són unes xifres que criden l’atenció i que evidencien que la «Revolució Verda» a Terrassa és només postureig del Govern Municipal.

Durant el segon semestre de 2019 l’Ajuntament va impulsar una campanya de comunicació per informar sobre aquesta «revolució» i va destinar un total de 42.997,48€ al conjunt de les accions comunicatives. Fins i tot es va enviar una revista a totes les bústies de la ciutat (òbviament amb una foto de l’Alcalde) en la que s’explicaven les bondats d’aquesta suposada «revolució». Però, un cop més, tot es queda en propaganda. Postureig i populisme d’un Govern que no governa i que basa la seva acció política en fotografies i notes de premsa.

L’Ajuntament podria haver instal·lat una pista de gel sintètic, o també podria dinamitzar el comerç de formes més sostenibles. Per exemple, des del PSC vam presentar una proposta per crear un programa de revitalització del comerç local mitjançant descomptes directes als ciutadans de Terrassa, que haurien de ser bescanviables al comerç local. És una mesura que s’ha pres a vàries poblacions al voltant de la nostra ciutat i que hauria suposat una gran ajuda, no només pels comerços, sinó també pel conjunt de la ciutadania de Terrassa. Però TxT i ERC van votar en contra.

En definitiva, la pista de gel evidencia un nou episodi d’incoherència política d’un govern que no sap on va i que segueix sense tenir clares quines són les seves prioritats. Al menys ja sabem quin és el compromís municipal amb la protecció del medi ambient i la sostenibilitat. Aquesta és la «Revolució Verda» de Ballart.

Javier García, secretari d’organització del PSC Terrassa i regidor a l’Ajuntament

Related Articles

Deixa un comentari