[Marea Blanca/PDSPT] Les veritats de Mútua de Terrassa

No Comment

En un article del 17 de juny alDiari de Terrassa, Mútua de Terrassa fa unes afirmacions que ens agradaria matisar.

Afirma que té un 85% de contractes fixes. Però el que no diu és que d’aquests contractes fixes, un 5% són de menys del 50% de la jornada, un 6% del 50 al 69% i un 10% del 70 al 99%. (un 21% en total). Dels contractes temporals, el 51% no són a jornada completa i un 15% d’aquests són de menys del 50% de la jornada. Si com diuen, no troben metges, com és que tenen facultatius amb contractes de menys del 50% de la jornada?

Tampoc comenta la situació dels CAP i dispensaris. Perquè encara estan tancats Viladecavalls, Ullastrell i d’altres de la comarca? Perquè es concentra tota la pediatria de Terrassa en un sol CAP? Es correcte que per una visita telefònica del capçalera s’hagi d’esperar entre 7 i 10 dies? Com és que es demana al pacient que enviï fotos per WhatsApp per fer un diagnòstic? Creiem que es disposa de una gran marge de millora.

També afirma que ara han reduït les llistes d’espera. I això és veritat. Però segons tenim entès, per fer això ha rebut un pla extraordinari per part del Catsalut. Es a dir, fas la teva feina malament i et paguen més perquè la esmenis…També darrerament ens hem assabentat que el metges de família estan fent trucades a pacients amb molt temps d’espera per proves o visites a l’especialista. Se’ls pregunta si encara els hi interessa. Si ja havien anat a la medicina privada, cosa que en realitat estan afavorint, es treu de la llista. Si encara els interessa, es fa una nova petició i s’elimina la vella… a grans problemes grans solucions…

Respecte a la finalització del contracte, pot ser que sigui discutible si acaba aquest any o el que ve. De totes maneres, el redactat diu que cada any és renovable i si el Catsalut no volgués renovar-lo a final d’any, ho podria fer.

La plataforma no està en contra de la sanitat privada, però s’oposa fermament a aquesta barreja público-privada que afavoreix els desviaments de fons públics pel lucre d’entitats privades, siguin o no fundacions.

Tenim el convenciment de que estem fent un primer pas per un canvi de model que sigui més eficient i equitatiu, on el poder adquisitiu no sigui determinant en l’accés i el tipus d’ assistència sanitària que rep el ciutadà.

Marea Blanca/PDSPT

 

Related Articles

Deixa un comentari