Èxit de la primera edició de les «cançons de taverna» organitzades per La Xemeneia a Terrassa

No Comment
Animació al carrer Baix plaça amb les cançons de taverna. Foto LaXemeneia Animació al carrer Baix plaça amb les cançons de taverna. Foto LaXemeneia

El Cafè Teatre va omplir-se aquest dissabte de músics i de públic en un esdeveniment que va celebrar el primer aniversari de l’entitat

La terrassa del Cafè Teatre, al carrer de Baix de Terrassa, es va omplir aquest dissabte de música i d’alegria. La primera sessió de les “cançons de taverna” organitzades per l’Associació Cultural Popular Terrassenca La Xemeneia van ser un èxit absolut durant les gairebé tres hores que els cantaires i músics van estar tocant peces festives i tradicionals d’arreu dels Països Catalans.

botomalarrassa

Fins a una dotzena de músics, en algun moment, es van unir sense haver assajat conjuntament i amb una idea clara: passar una bona estona fent el vermut i cantant. Així, cançons típiques com les “Corrandes”, “Les rondes del Vi”, “La Filomena” o els “garrotins” van sonar, amb versos improvisats per part dels músics i del públic inclosos.

L’acte és una aposta de La Xemeneia, una entitat que, tot just dissabte, va celebrar el primer aniversari de la seva presentació pública. Les cançons de taverna s’emmarquen dins de la seva voluntat d’impulsar i recuperar festes populars i tradicionals a Terrassa, i ja tenen clar que, vist l’èxit, el format es repetirà ben aviat.

A més de les cançons de taverna, l’associació també ha organitzat la revetlla de Sant Joan, que també tindrà continuïtat aquest any, i ha impulsat l’Aula de Música Tradicional de Terrassa, a més de diferents propostes que veuran la llum en les properes setmanes.

Els organitzadors han volgut agrair “la col·laboració, la dedicació i la paciència del Cesc i la Laura”, del Cafè Teatre, que van contribuir a l’èxit de la jornada.

Related Articles

Deixa un comentari