El Misteri del Capgròs

No Comment

CardúsMisteris dels de veritat existeixen molts. Alguns no són d’aquest món, com per exemple el de la Santíssima Trinitat, però misteris dels que toquen de peus a terra, d’aquests, ja no tants.

El ciutadà terrassenc que té l’honor de ser Capgròs del 2014, no entén el que ell mateix qualifica com a Misteri de la Pasarel·la de Mútua (aparegut al Diari de Terrassa en l’edició de dissabte 1 de novembre). Està en el seu dret, només faltaria, però també podria preguntar-se per què 27 entitats veïnals, socials, sindicals i polítiques s’adhereixen al Manifest de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa contra l’aprovació pel Ple Municipal d’un projecte ple d’interrogants, de forats foscos i de favoritismes cap una entitat privada que es finança amb diners públics.

A poc que aquest Capgròs utilitzi un mínima part del seu cervell, trobarà com a mínim estrany que 28 entitats terrassenques s’uneixin per demanar explicacions i transparència a un projecte que pretén utilitzar part del seu cost a construir una passera de vidre que a priori sembla totalment injustificada i sumptuària.

Misteri, misteri de veritat, misteri d’aquest món, és saber per què tot un senyor Capgròs afirma que Mútua de Terrassa és una entitat proveïdora de serveis de salut de la màxima qualitat possible. Misteri, és que afirmi que una inversió de milió i mig d’euros en una passera de vidre per on no podran transitar camillers ni malalts, no sigui sumptuària. Misteri és parlar de Mútua com a entitat sense ànim de lucre i no esmentar a cap de les empreses privades del Grup Mútua.

Misteriós e incomprensible, és que tot un sociòleg Capgròs, pugui afirmar amb total impunitat que les organitzacions i col·lectius que, segons ell, presenten al·legacions i s’hi oposen, siguin de curta mirada, i que en el fons, tot es tracti d’una qüestió d’ajust de comptes, vaja, una revenja per no se sap quines històries llunyanes.

El que escriu, és un usuari de la sanitat pública i membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, preocupat per desentranyar el misteri de per què Terrassa és la ciutat catalana que està per sobre de la mitjana en llistes d’espera de tot Catalunya, per què a la Clínica del Dolor de Mútua, les llistes d’espera superen els dotze mesos, per què sovint les urgències de Mútua es col·lapsen i els passadissos són lloc habitual per emmagatzemar malalts, al temps que existeixen plantes tancades.

Per què les llistes d’espera en atenció primària superen massa sovint la trentena de dies. I potser, posats a desxifrar misteris, podria el Capgròs, senyor i sociòleg, preguntar-se on van a parar els diners públics que rep Mútua dels convenis amb CatSalut.

Per què Mútua ha estat multada amb més de 6.000 euros per derivar cap la sanitat privada a un pacient de la pública.

Per què Mútua continua donant aixopluc al metge involucrat en casos presumptament delictius en relació a la derivació d’intervencions de la sanitat pública per al seu lucre personal. La Cándida Flores i el Justiniano Villaran, potser ens podrien relatar molt bé el seu llarg i sagnant calvari. Per què un proveïdor que rep diners públics utilitza serveis, personal i quiròfans per a les seves intervencions de la sanitat privada.

El que no sembla cap misteri, és que el senyor Salvador Cardús Ros, justifiqui les retallades a la sanitat catalana culpant al govern central, obviant que els seus amics de CiU, tenen molt a veure amb els pressupostos que any rere any retallen en sanitat, educació i serveis socials.

Tot un misteri que un senyor sociòleg i Capgròs com vostè es dediqui a fer demagògia amb els llocs de treball que suposarien la construcció de la misteriosa passera i no es pregunti pels llocs de treball perduts en l’Expedient de Regulació d’Ocupació instat per Mútua, ni per les retallades salarials, ni per la pèrdua de qualitat dels serveis, etc.

Massa preguntes per respondre i cap misteri per desxifrar, senyor Capgròs, i sobre tot algunes coincidències amb la direcció de Mútua que fan pensar, que potser qui té assumptes amb Mútua no és la PDSP de Terrassa, si no qui llença acusacions de revenja. Llavors, el misteri del Capgròs, estaria resolt.

Finalment una pregunta a mode de reflexió: a quina Mútua va vostè senyor sociòleg Capgròs? Clar que cobrant 25 euros per assistent a les seves conferències, no deu tenir problemes sanitaris.

Oriol V. Cardona

Qui signa aquest escrit es veí de Terrassa des de fa dos anys i mai ha tingut cap tipus de relació amb Mútua de Terrassa ni amb empreses del grup, per tant, poc sospitós de tenir comptes pendents amb la institució sanitària terrassenca.

Related Articles

Deixa un comentari