Malestar a l’oposició per tots els acords que l’equip de govern incompleix

No Comment

La CUP denuncia que el PSC incompleix les propostes aprovades en Ple, ja sigui per acció o per deixadesa. 

La formació donarà suport a la proposta presentada per ERC, i apunta a una “evident falta de respecte de l’Equip de Govern cap als partits de l’oposició”.


Els grups de l’oposició no volen deixar passar el que consideren incompliments sistemàtics per part del govern municipal del PSC pel que fa als múltiples acords que el Ple municipal aprova i que després no s’apliquen. Si fa uns dies el grup municipal d’ERC-MES es queixava de diversos acords incomplerts i anunciava una proposta per tal que el govern informi sobre el grau de compliment d’allò que el mateix consistori aprova, ara s’hi afegeix la CUP. Aquesta formació cita en un comunicat una altra desena de propostes, a dia d’avui incomplertes, les quals varen ser aprovades en Ple, o bé que eren mesures pactades entre la CUP i l’Equip de Govern. De fet, la formació afegeix que l’Ajuntament incompleix sistemàticament tant propostes de la CUP com les del conjunt de grups polítics a l’oposició. Per això, donarà el seu suport a la mesura plantejada a la comissió de Transparència pel regidor Carlers Caballero, d’ERC, per tal que l’Equip de Govern informi sobre el grau de compliment de totes les propostes aprovades al Ple.

D’aquesta forma, la CUP denuncia que es van aprovar, però no s’han arribat a implementar o estan a mitges, acords com ara el treball amb entitats financeres ètiques, mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsicsl’anunci per distribuir copes menstruals, la franja nudista a una piscina municipal, o l’implementació de bosses biodegradables, entre moltes altres que es detallen més endavant.

“Vulneració flagrant de la sobirania del Ple”

Dies enrere, des d’ERC-MES s’anunciava aquesta proposta, i enumerava diversos acords que s’han aprovat durant la present legislatura i que el govern ha incomplert, a més “sense donar cap tipus d’explicacions”. Entre elles, es referí a propostes sobre la qualitat de l’aire, de protocol de dol davant feminicidis, mesures davant la nova revolució industrial, d’ajudes a la creació cultural, d’actualització del pla local d’inclusió social, o de patis oberts.

“És ètica i políticament inacceptable ignorar allò aprovat oficialment en sessió plenària”, denuncia la CUP, tot afegint que es tracta d’una “vulneració flagrant de la sobirania del Ple”. També titllen el comportament de l’equip de Govern com a “il·lògic”, ja que no apliquen mesures transaccionades i pactades pel propi PSC.

Aquest comportament, segons els cupaires, va començar des de l’inici de la present legislatura i s’ha mantingut, al llarg d’aquestes 3 anys fins al dia d’avui. La formació destaca que de vegades l’equip de govern deixa passar el temps fins que ja és impossible aplicar la mesura; o bé al·lega motius tècnics però sense presentar cap informe tècnic que ho demostri: o bé aplica la proposta aprovada a mitges.

Pel que fa a les propostes de la CUP aprovades a Ple però incomplides (així com acords entre CUP i equip de Govern que no van passar pel Ple), trobem l’acord per treballar amb banca ètica, la distribució de copes menstruals, l’aplicació de la llei 24/2015, la franja de piscines nudistes tal com estava estipulat, els incentius fiscals a botigues que emprin bosses biodegradables, la votació d’un concert de Festa Major, el protocol contra les agressions per Festa Major, la Fira de Nadal d’Economia Social, l’acondicionament del refugi antiaeri i afavorir les parades cooperatives al Mercat de la Independència.

Aquests són exemples d’acords incomplerts per part del govern de l’Ajuntament de Terrassa que recorda la CUP:

1. Acord perquè l’Ajuntament treballi prioritàriament amb entitats financeres de BANCA ÈTICA, tal com Fiare, Triodos, Coop 57. Data d’aprovació: 29 d’octubre de 2015.

Què va passar: Asseguren que no és aplicable, ja que contradiu un informe municipal.

2. Acord per distribuir COPES MENSTRUALS dins el pack de necessitats bàsiques. Data d’aprovació: 26 de maig de 2016.

Què va passar: Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP, malgrat haver-ho demanat.

3. Proposta d’aplicació de LA LLEI 24/2015 (Mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics) en casos d’ocupació. Data d’Aprovació: juny de 2016.

Què va passar: No s’està aplicant en el 100% dels casos. 

4. Acord per crear una FRANJA NUDISTA a una piscina de Terrassa. Data d’Aprovació: 17 de juliol de 2016.

Què va passar: S’aprova una franja d’un mínim de 2 hores a la setmana a una piscina durant tota la temporada, així com un dia sencer “sense banyador”. La regidoria d’Esports deixa passar el temps i al maig fa una proposta a la CUP en la que en comptes de fer una franja de 2 hores, permet 2 dies sense banyador en dates fora de la temporada de bany (al juny i al setembre).

5. Proposta per fomentar PARADES COOPERATIVES al Mercat de la Independència. Data d’Aprovació6 d’octubre 2016.

Què va passar: Les regidories de Comerç i Economia acorden amb la CUP fer una recerca d’empreses cooperatives i d’Economia Social per instal·lar-se al mercat. Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP ni s’hi ha instal·la cap parada cooperativa des de llavors.

6. Estudi per implementar BOSSES BIODEGRADABLES al Comerç. Data d’Aprovació: 24 de novembre de 2016.

Què va passar: S’aprova estudiar la concessió d’incentius fiscals per aquells comerços que realitzin la transició. S’aprova que Promoció Econòmica estudiï les casuístiques d’empreses terrassenques del sector que puguin fabricar materials per bosses biodegradables. Mai donen feedback del resultat als membres de la CUP. 

7. Anunci per sotmetre a votació popular un dels CONCERTS DE FESTA MAJOR. Data d’Aprovació: 25 de Maig de 2017.

Què va passar: Jordi Flores anuncia en Ple que “ja ha donat ordres” per tal que es pugui votar un concert de Festa Major de 2018. Deixen passar el temps fins que ja no es pot fer res.  

8. Creació d’una FIRA DE NADAL d’Economia Social. Data d’Aprovació: Juliol 2017.

Què va passar: Convoquen una reunió de la que la CUP, per una errada humana pròpia, no s’assabenta. No avisen la CUP del decurs de la reunió i la nostra absència provoca que les etnitats no vegin clar tirar endavabnt la fira.    

9. Acondicionament del REFUGI ANTIAERI sota el mercat de la Independència. Data d’Aprovació: 22 de febrer de 2018.

Què va passar: A 3 mesos vista de la seva aprovació, encara no se’ns ha donat feedback, malgrat haver-lo emanat al mes d’abril.  

10. Protocol contra les AGRESSIONS per Festa Major (amb TeC i ERC). Data d’Aprovació: març de 2018.

Què va passar: La regidoria de Polítiques de Gènere ha anunciat que el protocol es començarà a preparar a partir del curs vinent, ja que no han tingut temps per enguany.  

Related Articles

Deixa un comentari