En marxa una prova pilot al Bus Nit per permetre baixar entre parades

No Comment

La CUP, impulsora d’aquesta mesura de caràcter feminista perquè les dones puguin demanar baixar entre parades, no comparteix la modificació per tal que també hi puguin baixar els homes menors de 18 anys i la gent gran.


L’Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d’Ègara SA (TMESA) posen en marxa avui divendres la prova pilot d’un nou servei al Bus de Nit per millorar la seguretat i la mobilitat de determinats col·lectius en els seus recorreguts nocturns. Podran fer servir aquest servei les dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat. Aquests col·lectius podran sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta.

La prova pilot del servei de parades intermèdies al Bus de Nit que tindrà una durada de tres mesos. A mitjans de setembre, l’Ajuntament i TMESA faran una valoració del funcionament del servei al llarg d’aquest període, tal com informa el mateix Ajuntament.

Aquesta iniciativa, que ja es duu a terme a altres ciutats de l’Estat, és fruit de la incorporació de la perspectiva de gènere a l’anàlisi de la mobilitat de les persones i la constatació que les dones tenen una percepció de major inseguretat en determinats espais públics, especialment en horari nocturn, ja sigui per la falta de concurrència, la mala visibilitat, la dificultat d’accés o pel caràcter inhòspit de la zona, i per tant són evitats.

Disconformitat de la CUP

La CUP va ser la impulsora de la implantació d’aquesta mesura feminista amb perspectiva de gènere, a través de la constatació que les dones tenen una percepció de major inseguretat en determinats espais públics. No obstant això, encara que la formació cupaire ha manifestat la seva satisfacció per la posada en marxa, no comparteix la modificació per permetre que també hi puguin baixar els homes menors de 18 anys i la gent gran. “Estendre-ho a altres col·lectius vulnerables desvirtua una proposta adreçada a la situació d’emergència que pateixen les dones”, segons la CUP, que afegeix que “un menor d’edat o persona gran té altres condicionants en la vida i evidentment també pot tenir una percepció de risc nocturn, però no respon a l’emergència feminista”.

El Bus de Nit funciona els divendres, dissabtes i vigílies de festius, de 22.20 h a 4.15 h. La ruta, que comença i finalitza a la zona del Parc Vallès, té un total de 30 parades i segueix el mateix recorregut circular que la línia 9 (Avingudes). Qui vulgui utilitzar aquest servei haurà de comunicar-ho quan pugi al vehicle al conductor o la conductora, que seran qui determinin la possibilitat o no de fer-ho, ja que un dels criteris fonamentals és garantir les condicions de seguretat en les baixades. Un cop s’aturi el vehicle, caldrà baixar per la porta davantera.

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari