[Miquel Mallafré] Regressió

No Comment

La visita a Alsasua del Frente Nacional Fascista (la ultradreta més reaccionaria que ha donat aquest país en anys), ha anat a desafiar a un poble. El show d’Alsasua ha estat una provocació feixista de la pitjor espècie. Per què ho han fet? No cal gratar gaire, són així, experimenten i fan proves per consolidar fins on poden arribar. La seva militància no defalleix mai, només van per excitar a la gent i veure fins on està el límit.

És senzillament indecent que aquesta triada de partits competeixin entre ells en feixisme i guerracivilisme i, desfilin com una tropa invasora per un poble on no tenen cap mena de representació per les urnes. Una autèntica rebequeria de mascle espanyol a l’estil “por mis cojones”. El nivell dels tres partits ultres, és aquest. La sanitat, la vivenda, el treball, les pensions, l’educació, la justícia, els importa un carall, mai parlen d’això, és més, no en saben res i s’escandalitzen si se’ls parla, aquí del que es tracta és d’arribar a la poltrona per seguir plomant i rapinyar el poc que van deixar utilitzant el mètode que sigui.

Com enyoren a ETA i com se’ls nota que els servia per justificar la col·lecció de lleis repressives. A on no hi ha conflicte, l’inventen com sigui i al preu que sigui. Sens dubte, aquesta nova pandèmia de fatxes (junt amb Nosferatu Aznar) és el pitjor que ha sorgit en el panorama polític d’aquest país des del retorn de la desvalguda democràcia vigilada que tenim i que tracten de coartar-la encara més.

A Rivera i els seus només els faltava la camisa blava, però aquesta temporada el que es porta és una bandera enorme i anomenar-se “constitucionalistes”, quan es pixen i es caguen en ella, i es netegen el cul amb la santa Constitució.

Rivera, no vol partits autonòmics al Congrés. Casado, els vol il·legalitzar directament. I VOX presenta un programa 100% inconstitucional. Aquests només veuen espanyols per tot arreu, i qui no ho sigui queda exclòs, sense drets, només se’ls considera bons per fer-se les víctimes i sotmetre’ls a provocacions de nivell de parvulari.

La dreta espanyola és ultra, molt ultra. Com que aquí a Catalunya malgrat els coratjosos esforços, no han aconseguit la confrontació social que porten anys intentant provocar, han decidit ampliar els horitzons i provar a altres punts de l’Estat, escollint, queda clar, un lloc especialment sensible.

Fan el mateix que els nazis van fer amb segons quins “lands” alemanys durant els anys 30, segueixen el manual: desafiar de manera reiterada amb l’objectiu de generar conflictes i enfrontaments que serveixin de justificació per un major control policial sobre la societat i, en definitiva, arribar a un cop d’Estat (modern), però un de debò, no un inventat com el que ells pregonen que ha passat a Catalunya.

Com que no tenen escrúpols, segueixen atiant el fantasma del terrorisme i l’utilitzen de forma infame per a les seves finalitats polítiques vers les víctimes de “primera classe”, les de l’11-M són de segona i els més de 150.000 del franquisme ni tan sols existeixen.

M’agradaria no ser l’únic que veu amb preocupació el que està passant. Aquests cretins ja han incendiat Catalunya per poder tapar tota l’allau de merda que tenen a sobre i aconseguir el vot de l’odi dels imbècils, i ara volen tornar a reobrir un conflicte devastador que ens va costar dècades tancar i on les ferides encara són recents com per anar tocant les pilotes a la gent.

Els salvapàtries sempre estan disposats a destruir el país i enfrontar tota la població només per prendre el poder. Tot fot pudor a ambient prebèl·lic, tot olora a que ho volen aconseguir. Els set anys de govern del PP més ranci han fet molt més mal del que la gent creu.

A qualsevol país europeu on governa la dreta, un es pot sentir fora de perill perquè compten amb uns mitjans de comunicació i una televisió públics que dia sí i dia també combaten el feixisme, la xenofòbia, el racisme, el masclisme…, tant en programes informatius com en d’altres de fort calat en la població. Si no recuperem la cultura, la informació, el debat de qualitat, la cosa no pinta massa bé. S’ha d’evitar seguir perdent classe mitja, la desinformació i la mala informació històricament sempre han desembocat en populismes sagnants.

Estic dient que gran part de culpa d’aquesta situació la té la premsa carronyaire que fa l’onada i amplifica totes aquestes simulacions. A Espanya l’únic que canvia és l’hora, la dreta espanyola no es regenerarà mai, mai han volgut sortir d’Atapuerca.

miquel mallafré, 6 de novembre 2018

Related Articles

Deixa un comentari