[E. Valls i M. Guerrero] Incidents a la Festa Major de Terrassa

No Comment

“Èxit rotund de Festa Major, així van sintetitzar Amadeu Aguado, tinent alcalde de cultura, Innovació i Projecció i el regidor de Cultura, Jordi Flores. La Festa Major funciona, està més viva que mai.”

“És una mostra de la riquesa cultural de la nostra ciutat. I en bona part es deu a que els ciutadans es fan seva la festa.”

“Flores afirma que aquest any ha estat una Festa Major extraordinària i gràcies, sobretot a tres aspectes clau… entre ells perquè “no hi ha hagut cap incidència remarcable…”

Però alguna cosa falla quan la nit de divendres de Festa Major, des del Jove, truca una noia de 16 anys a la seva mare, plorant, perquè un grup de nois s’ha “ficat” amb ella i amb una amiga seva i li han robat el mòbil, denúncia feta a la Policia Municipal o quan a les 12 de la nit del dissabte de Festa Major, els Mossos truquen a una altra mare dient que a la seva filla de 17 anys li han robat el mòbil al Jove i que els truqui des del número que te d’ella, perquè n’han requisat un parell, i a veure si te sort i n’és un d’aquests… NO va ser el cas!

… alguna cosa falla, quan van a Orange a comprar una còpia de la targeta i li diuen que potser ja hi han passat 20 clients denunciant el mateix, i que encara han tingut sort que li han robat sense ni agressió ni pallissa, com amb d’altres casos…

… alguna cosa falla, quan ho denuncien a la Policia Municipal i veuen que no ha estat un cas aïllat …

De quin èxit estem parlant? Quan el Jove estava a petar de controls policials que revisen totes les bosses en gairebé tots els accessos al Parc perquè els joves no hi entrin ampolles de vidre, que un cop, trencades, es converteixen en una arma??

De quin èxit estem parlant quan ara les nostres filles tenen por de sortir soles?

No podem fer altra cosa que denunciar públicament aquests fets, no podem callar per a nosaltres, ha estat així! Ja ho hem fet a la Policia Municipal i als Mossos, no recuperarem ni els telèfons, ni la seguretat però potser ja no ens queden altres camins que intentar denunciar el robatori a la companyia d’assegurances, a veure si tenim sort i ens ajuden a comprar un altre dispositiu mòbil i fer-ho públic perquè quedi palesa la nostra i la seva fragilitat i impotència.

Demanem a l’Ajuntament de Terrassa que realment es proposi un canvi d’actituds… la Festa és passar-s’ho bé, gaudir, fer nous amics i com bé dieu compartir uns espais ciutadans d’alegria i diversió. Vol dir respecte. No és emborratxar-se ni robar ni maltractar moralment i físicament. Aquests actes i actituds s’han de condemnar.

Perquè les nostres filles ara tenen por, se senten soles i humiliades… per un masclisme? per una festa mal entesa?

Elena Valls i Montse Guerrero

Related Articles

Deixa un comentari