[Mª Teresa Calsina] Proves Covid i Consorci Sanitari de Terrassa

No Comment

Avui 25/05/2020, a través de la meva salut, he preguntat per unes proves i una analítica que tenia pendents des dels mesos de febrer i març d’enguany.

Al cap d’un moment m’ha telefonat una senyoreta per preguntar-me què necessitava: ¡Sorpresa! La ressonància que tenia demanada preferent des del febrer, la tenia programada per ahir 24/05/2020 i no m’havia arribat cap avís. En aquests moments que les llistes d’espera estant més saturades que abans, m’ha dolgut moltíssim que es perdés aquesta informació i no es pogués fer aquesta prova, tant pel temps que s’ha perdut com pel cost que representa. Fets com aquest passaven abans de la COVID, i espero que a partir d’ara que convé una reestructuració i organització important en la sanitat no es repeteixin.

Pel que fa a l’analítica, m’ha donat hora per aquesta setmana. Com que ja fa dies que la Consellera de Salut, ens informa que tenen tota mena de test sobre la COVID per fer a tothom, ja que m’havien de fer l’extracció, he preguntat si podien demanar-me la IgM i la IgG de COVID, ja que havia tingut símptomes. La resposta ha estat que de moment no estan autoritzats. Però ves per on, el CST, que també gestiona “Salut i Més”, ja anuncia que, a partir de l’1 de juny, pots anar a fer-te PCR, serologies i tests ràpids capil·lars. La resposta a aquesta pregunta ha estat: ”Pagant Sant Pere canta”.

Aquests darrers dies es parla molt que hi ha d’haver un abans i un després de la COVID, que la sanitat és un dret universal i no pot seguir igual. Però veig que alguns gestors de la nostra Sanitat encara no els hi han arribat les ganes d’organitzar i gestionar millor els diners que s’inverteixen en Sanitat.

 

Mª Teresa Calsina

 

Related Articles

Deixa un comentari