Arriba la 38ª edició del Festival de Jazz de Terrassa

No Comment

Enguany tindrà lloc entre els dies 6 i 24 de març a diversos espais de la ciutat i amb grans caps de cartell internacionals i talents forjats a Catalunya. La proposta inclou fins a 60 concerts, activitats relacionades amb el món jazzístic i es consolida l’aposta pel jazz contemporani.

Terrassa ha estat i és ciutat de jazz. La mostra més evident és el Festival de Jazz que es celebra cada any el mes de març i que comptarà amb concerts repartits durant el mes de març amb una gran varietat estilística i que posaran l’accent en les tendències contemporànies, sense oblidar la vocació pedagògica i recolzant i donant espai al jazz de casa nostra.

L’edició número 38 d’aquest any coincideix amb l’aniversari dels 60 anys del Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i amb els 25 anys de la inauguració de la Nova Jazz Cava, dos pilars fonamentals del Festival. La celebració es durà a terme amb l’acte Un viatge pel 60 aniversari: imatges i col·loqui + Terrassa Jazz Ensemble el dijous dia 7 a les 10 del vespre. L’acte inaugural però, serà el dimecres dia 6 a les 8 del vespre a la Nova Jazz Cava i anirà a càrrec de Marina Tuset.

El certamen d’enguany estarà dedicat al trompetista Roy Hargrove, que va morir el passat 2 de novembre del 2018. En record a Hargrove serà el concert on 5 grans músics de la nostra escena i admiradors seus presentaran aquest homenatge a qui fou Premi Jazzterrasman 2010. Seguint aquesta línia, Impact: La música de Charles Tolliver presentarà cinc solistes terrassencs de màxima solvència que faran una relectura de l’obra del trompetista californià. En el mateix concert també es podrà veure l’estrena del duet inèdit de Santi de la Rubia & Roger Mas.

Kenny Barron rebrà el Premi Jazzterrasman 2019. Fotografia de Miquel Carol (2016)

Kenny Barron, David Murray, Youn Sun Nah i Ernie Watts són els grans caps de cartell internacionals del certamen. Barron rebrà el Premi Jazzterrasman 2019 en reconeixement per la seva llarga vinculació amb el Festival i la seva trajectòria amb el piano. Barron presentarà nou àlbum amb el seu quintet a la Nova Jazz Cava i Murray mostrarà la seva visió integradora del jazz, des dels seus inicis i fins l’avantguarda al mateix escenari. El Centre Cultural acollirà el concert de la sudcoreana Youn Sun Nah, que trenca els esquemes del gènere amb la seva personalitat. L’artista presentarà una nova banda i el seu nou disc i per la seva banda, Ernie Watts barrejarà sonoritats amb el seu darrer treball. En el terreny internacional destaquen també les actuacions de Terri Lyne Carrington, que lidera The Children of the Light juntament amb Danilo Pérez i John Patitucci.

El talent i l’actualitat de l’escena catalana estaran representats amb Big Mama i la 30’s Band i l’àlbum Party Life, on celebra 3 dècades damunt dels escenaris; les dones de WOM’s Collective presenten també nou àlbum reivindicant les dones com a creadores i la intèrpret i compositora Meritxell Neddermann estrena projecte eclèctic. A més a més, Laura Simó porta als escenaris egarencs Spring is here i la jove Rita Payés i la marató Jazz Jove Non Stop aportaran el talent jove d’aquesta edició.

El Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís serà un dels punts centrals de la programació, amb música de qualitat durant tot el dia i per a tots els públics. La Locomotora Negra + Oriol Romaní & Amadeu Casas o el Víctor de Diego Quintet feat. Rick Margitza, la Joan Vinyals Band o Los saxofonistes salvajes de Dani Nel·lo seran els encarregats d’omplir de música tot el parc.

El programa es completarà amb molts artistes més i una quarantena d’activitats paral·leles que faran que cada racó de la ciutat estigui empapat de jazz durant tot el mes de març.

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari