El Premi de Teatre Àngels Poch, estrenat aquest any, supera les 100 obres rebudes

No Comment

Altíssima participació també en els Premis Ferran Canyameres de Novel·la i Narracions Curtes que convoca anualment Òmnium Terrassa.


Redacció

Fa més de 30 anys que Òmnium Terrassa convoca els premis Ferran Canyameres de gènere policíac, d’intriga o misteri. D’una banda, hi ha el Premi de Novel·la Ferran Canyameres, que arriba a la 30a edició, i, de l’altra, el Premi de Narracions Curtes Ferran Canyameres, que ja en fa 32.

Juntament amb aquests dos premis, enguany s’hi ha sumat per primer cop el Premi de Teatre Àngels Poch, que vol premiar el millor text teatral de temàtica lliure.

També s’inclouen dins l’entrega de premis de la Nit del Misteri els premis escolars Maria Rovira i el M. Montserrat Oller, dirigits a alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori, i de cicle superior de primària, i, finalment, el Premi de Poesia Enric Gall, que surt fora del gènere de misteri i té com a tema l’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums.

El passat 30 d’abril va finalitzar el termini de recepció de les obres. Un cop recollides totes les inscripcions, la participació en els diferents premis ha estat històrica, tal com descriuen des de l’entitat. En el cas dels premis Ferran Canyameres, tant de novel·la com de narracions curtes, s’han triplicat pràcticament les inscripcions que s’havien rebut fins aleshores. Del premi Ferran Canyameres de novel·la s’han recollit 58 obres, mentre que en el premi Ferran Canyameres de narracions curtes s’ha arribat a 114.

Gran vitalitat del teatre

També el Premi de Teatre Àngels Poch, per ser el seu primer any de convocatòria, ha superat totes les expectatives. D’aquest darrer s’han rebut 126 obres amb participacions fins i tot de fora l’Estat espanyol.

Eloi Falguera, president del jurat del Premi de Teatre Àngels Poch, en relació amb el volum d’obres rebudes, comenta que “aquest impressionant nombre d’obres presentades demostra la gran vitalitat que té el teatre, arreu dels Països Catalans, i la magnífica nòmina de dramaturgues i dramaturgs que tenim”.

 

Related Articles

Deixa un comentari