Es posa en marxa l’Inventari del patrimoni cultural immaterial del Vallès

No Comment

El passat dimecres 2 de maig es va constituir, a la Casa Duran de Sabadell, l’òrgan director de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès (IPCIV), un projecte promogut per la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Granollers, que pretén identificar, mostrar i difondre tots aquells elements del patrimoni cultural immaterial del Vallès (Oriental i Occidental).

L’objectiu de l’Immaterial Vallès consisteix en identificar les manifestacions culturals vallesanes com a pas previ per assegurar-ne la salvaguarda, la recerca, la sensibilització i la transmissió d’aquest patrimoni cultural.

L’òrgan director del projecte està format per Maria Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i Presidenta de l’IRMU; Joan Josep Puigcorbé, diputat delegat de cultura de la Diputació de Barcelona; Miquel Samper, President del Consorci de Turisme del Vallès Occidental; David Ricart, President del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Maria Carme Jiménez, Directora de l’Institut Ramon Muntaner; Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB; Ramon Ten, director de la Fundació Bosch i Cardellach i Josep Alavedra, director executiu del projecte. L’acte va comptar amb l’assistència, com amfitrions, de l’alcalde de Sabadell Maties Serracant i la regidora de cultura Montserrat Chacón.

Un cop constituit l’òrgan director, es va fer la presentació pública del projecte en un acte que fou conduït per Raquel Garcia, presentadora de Ràdio Sabadell, i en el qual hi van intervenir Ramon Ten, Josep Alavedra, Maria Àngels Blasco, Joan Josep Puigcorbé i Maties Serracant. Durant l’acte, es va presentar en exclusiva el vídeo promocional del projecte, que ja es pot trobar a la seva pàgina web i a les seves xarxes. Com a cloenda, Anaïs Falcó i un segon membre del grup de Corrandes, van oferir una breu actuació. En finalitzar l’acte, els assistents van poder gaudir d’una visita per l’edifici de la Casa Duran, guiats per representants del Museu i de l’Arxiu Històric de la ciutat de Sabadell. 

Vídeo promocional del projecte Inventari Vallès

Related Articles

Deixa un comentari