Exposició sobre la riquesa aportada pel fet migratori a la ciutat, fins el 25M a l’IES Les Aimerigues

No Comment
Taller sobre migracions a l'IES Les Aimerigues. Foto Ajt.Trs Taller sobre migracions a l’IES Les Aimerigues. Foto Ajt.Trs

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Ciutadania, ha produït una exposició, que ha posat a disposició de centres d’ensenyament i entitats, per posar en valor el passat migratori de la ciutat i el seu present intercultural. La mostra, titulada “Migracions, arrels que ens enriqueixen”, s’ha estrenat aquests dies a l’institut Les Aimerigues, on estarà exposada fins el 25 de maig.

“Migracions, arrels que ens enriqueixen”, consta de deu plafons que relaten l’experiència migratòria de diferents persones a les quals s’ha entrevistat expressament per a l’elaboració de l’exposició, o de les seves famílies. El mateixos protagonistes expliquen com han viscut i viuen a Terrassa, així com les seves expectatives i motivacions d’abans d’arribar a la ciutat. A través de les històries mostrades als plafons, es transmet la riquesa aportada pel fet migratori i sobretot el present intercultural de la ciutat, fruit de dècades de migracions.

El servei de Ciutadania posa l’exposició a disposició dels centres educatius i les entitats de la ciutat que vulguin acollir-la en les seves instal·lacions. A més, s’ofereix també un taller complementari per reflexionar i debatre sobre les temàtiques de l’exposició. A l’institut Les Aimerigues s’han programat sis sessions d’aquest taller perquè els 90 alumnes de segon curs d’ESO que té el centre reflexionin sobre les migracions i la diversitat cultural i d’origen Aquesta acció s’emmarca en l’eix estratègic del Pla de Mandat Municipal de foment de la convivència des dels valors de la diversitat, la interculturalitat i la cultura democràtica en favor del benestar col•lectiu i la cohesió social. En aquest sentit, durant el primer quadrimestre del 2017, el Servei de Ciutadania ha impartit un total de 15 tallers sobre convivència en diversitat, amb els quals s’ha arribat a 215 persones.

Related Articles

Deixa un comentari