FEBRER NEGRE AL CANDELA!

1 Comment

ciclenegre

D’ençà un parell d’anys l’Ateneu Candela ha anat ampliant el seu radi d’activitat tot adherint a l’activisme polític i social aquelles propostes novedoses d’àmbit cultural. Així, han anat arrelant cicles de poesia, cicles temàtics de cinema i teatre gràcies a diversos col·lectius amb seu al mateix espai.

videodrome_negreEl darrer fruit d’aquesta deriva és l’organització del Febrer Negre al Candela. Es tracta d’un seguit d’activitats de diverses disciplines que s’acullen en un eix vertebrador com és el gènere negre. El projecte, coordinat per Marce García i gestat de manera comunitària i col·laborativa, hi participa la Llibreria Synusia, que ha doblat el seu fons de llibres de gèner negre de cara al cicle, el col·lectiu poètic Deus Ex Machina que organitzarà un recital centrat en poesia fosca, el Videodrome que ha organitzat un cicle de films noir i neo-noir, i… l’Ateneu en si mateix.

Possiblement és el primer cop que a Terrassa s’organitza un esdeveniment multidisciplinar d’aquesta mena que inclou en el seu programa projeccions de cinema, conferències, presentacions de llibres i còmics, recitals de poesia, mostra de gastronomia, concerts… tots negres i ben negres.

Marce García i Guillem Domingo ressalten que “l’esdeveniment es realitza a partir d’un pressupost cero i remarquen la participació desinteressada de tots el col·lectius i persones que participen en la seva gestació i realització. Pensem ambdós que, si té una bona recepció, no seria estrany que es convertís en un festival de periodicitat anyal. A més,  la programació podria ampliar-se amb iniciatives d’altres entitats i arribar a esdevenir un festival de referència del gènere negre a la ciutat”.

Aquesta iniciativa és un clar exemple del gran esforç que realitzen les diverses entitats culturals de Terrassa per tirar endavant projectes que sorgeixen de l’entusiasme dels ciutadans i les ciutadanes que, en definitiva, fan una ciutat dinàmica a nivell cultural. Des d’aquí, volem donar un toc cartelldeusnegred’atenció a la regidoria de cultura.

Us deixem amb el vídeo promocional del #FebrerNegreAlcandela:

Related Articles

1 Comment

Deixa un comentari