L’IES Santa Eulàlia i la Casa de la Música col·laboren en el programa Música Viva

No Comment

L’IES Santa Eulàlia i la Casa de la Música de Terrassa han començat a dur a terme el programa Música Viva. Una col·laboració consistent a donar valor als coneixements tècnics que l’alumnat adquireix en el cicle formatiu. Des del departament d’Imatge i So de l’institut, s’ofereix sessions de gravació en estudi, producció de videoclips, alumnat en pràctiques FCT i creació de documentació tècnica. Per la seva banda, la Casa de la Música de Terrassa, posa a disposició de l’institut la seva xarxa de contractes amb grups i músics locals, organitza visites tècniques a la Sala Rasa64 i a la Sala Vapor, i ofereix masterclasses de producció d’esdeveniments en els diferents àmbits que treballa.

Des de la Casa de la Música, expliquen que una de les propostes més ben valorades per l’alumnat va ser la mostra en públic (dins el cicle de concerts KM.0) de l’espectacle final del treball de síntesi de VídeoDJ a EL VAPOR, que finalment no es podrà dur a terme a causa de la crisi per la pandèmia COVID-19.

De cara el curs vinent, la Casa de la Música informa que continuarà planificant una col·laboració lligada al currículum escolar, que no només proporcioni eines al professorat per treballar per projectes i de forma transversal, incloent la dimensió artística, i que permeti traspassar tots els coneixements i recursos generats a la xarxa d’usuaris de Casa de la Música.

Malgrat trobar-se en un estadi inicial de la col·laboració, els agents implicats ja han pogut observar els efectes positius en la motivació de l’alumnat, per tal de donar valor als coneixements tècnics que adquireix en el cicle formatiu. Una proposta artística vehicula les seves inquietuds socials i generacionals, mentre que el currículum li aporta les habilitats tècniques necessàries. Per això, les persones que coordinen aquesta col·laboració valoren de forma molt positiva aquest primer curs, i manifesten ganes i energia de crear més projectes conjunts.

Related Articles

Deixa un comentari