Litus oferirà un concert entre amics a la seva ciutat natal

No Comment

El músic terrassenc establert en Madrid interpretarà versions i cançons pròpies dels seus 20 anys de trajectòria en un concert informal i divertit programat dins del cicle Concerts al Kau divendres 20 de juliol a les 22.00 al Kau de les Fades (Parc Vallparadís).


Un any després del seu darrer concert a Terrassa (2 de juny 2017, Nova Jazz Cava), Litus torna a visitar la seva ciutat natal, en aquesta ocasió en format solista. Serà un concert entre amics, on interpretarà moltes versions i algunes cançons de factura pròpia. Un retorn als inicis, quan el Litus viatjava amb la guitarra penjada a l’esquena fent multitud de concerts. D’això fa pràcticament 20 anys. Durant aquest temps el Litus ha passat pel teatre musical, el cabaret, ha dirigit els seus projectes amb grups de rock, pop, soul, ha compost bandes sonores de pel·lícules, espectacles per a infants, per televisió, etc.

Els seus inicis passen pels Mutis, el seu primer grup de joventut. Després vindrien les gires europees amb el Paul Carrak i la seva banda estable de soul, des de Madrid. En total, ha enregistrat fins a 6 treballs discogràfics i actualment ja en prepara un altre de tall terrassenc, ja que està en ple procés de gravació amb el Quartet Brossa.

Nou treball amb el Brossa Quartet de corda

Per entendre bé en què treballa actualment en Litus, cal retrocedir 4 anys enrera i enllaçar amb l’espectacle “Elvis, el rei” que el 2014 Litus, Quartet Brossa i Orquestra Terrassa 48 van posar en marxa en diverses ocasions pel territori català. Es tractava d’un espectacle amb cançons d’Elvis Costello i d’Elvis Presley i, per tant, música rock adaptada a orquestra de corda.

Partint d’aquella idea, a partir del mes de novembre de 2017 Litus i el Brossa Quartet de Corda començaran a gravar les primeres preses del nou disc. El nou treball tindrà una mica de tot: pop, soul, moltes guitarres i un quartet de corda que viatjarà entre la sonoritat del clàssic i els tocs de modern. Els mitjos temps i les cançons amb ritmes pop seran molt presents en aquest nou treball. La producció anirà a càrrec de Pablo Novoa (Golpes Bajos, La Marabunda) i ha treballat com a productor de músics com Nacho Mastretta, Josele Santiago, Iván Ferreiro o Amaro Ferreiro, entre molts d’altres. Litus i Pablo Novoa es van conèixer quan van començar a treballar junts fa dos anys a la banda del Late Motiv, el programa nocturn d’Andreu Buenafuente. Novoa és l’actual director de la banda del programa.

Fitxa artística:
Litus, veu, guitarra i teclat

Tots els concerts del Kau de les Fades són gratuïts i comencen a les 10 de la nit.

Related Articles

Deixa un comentari