Mercat de Tecnologia del Vallès: Dimecres, 18 d’abril. L’enginy més jove se cita a l’ESEIAAT

No Comment

Mercat de Tecnologia del Vallès: Dimecres, 18 d’abril, a partir de les 9h, a l’edifici TR5 de l’ESEIAAT (c. Colom 11. Terrassa)

L’enginy més jove se cita a l’ESEIAAT, al Mercat de Tecnologia del Vallès

Hi participaran més de 500 alumnes i 32 professors de 25 centres de secundària del Vallès

Més de 100 alumnes d’ESO i batxillerat presentaran 40 treballs tecnològics

El Mercat de Tecnologia del Vallès inclou una oferta de conferències i tallers divulgatius inèdita al Vallès

Un any més, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) acull el Mercat de Tecnologia del Vallès. Al ‘mercat’, que tindrà lloc el dimecres 18 d’abril, s’hi presentaran, entre molts altres ginys, robots de tot tipus, jocs electrònics, aparells audiovisuals, vehicles intel·ligents, maquetes, ideats pels alumnes participants. Un fascinant mostrari tecnològic del què són capaços de fer amb el seu enginy i talent els alumnes d’ESO i batxillerat del Vallès, les futures i els futurs enginyers catalans.

El proper dimecres 18 d’abril, a les 9 hores, el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, donarà la benvinguda als alumnes i professors que participaran a la nova edició del Mercat de Tecnologia del Vallès. Acompanyaran al director l’alcalde de Terrassa. Alfredo Vega, la vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UPC, Núria Garrido; la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Llobet; el regidor d’universitats i innovació de l’ Ajuntament de Terrassa, Adrià Sánchez, i la sotsdirectora de Promoció i Estudiantat de l’ESEIAAT, Núria Salán.

Tot seguit, alumnes de diversos centres d’ensenyament secundari del Vallès presentaran en públic els seus projectes tecnològics que estaran exposats durant tot el dia a l’ESEIAAT: 40 enginys ideats, dissenyats i construïts per ells mateixos, amb el suport dels seu professorat. Entre els projectes que presentaran es podran veure diferents tipus de robots i aparells robotitzats, vehicles intel·ligents, jocs electrònics, aparells d’àudio digitals, mini satèl·lits, detectors, sistemes magnètics, maquetes i estructures.

Aquests projectes han estat elaborats per 105 alumnes d’ESO i Batxillerat dels centres següents: l’Institut Bernat el Ferrer, el Col·legi Vedruna Vall, l’INS Can Planas, l’Escola Pia Terrassa, l’Institut El Sui, l’INS Terrassa i l’INS Torre del Palau.

En paral·lel, més de 400 nois i noies assistiran a 17 tallers i conferències divulgatives a càrrec de professorat i estudiantat de l’ESEIAAT i de coneguts divulgadors científics. Amb aquesta atractiva oferta de divulgació científica, inèdita a la comarca del Vallès, els participants podran aprendre i divertir-se amb temes tan diversos com la robòtica, el sistema solar, la futura colonització de Mart, l’electricitat, els invents que van canviar la història, la impressió en 3D, la fabricació de motocicletes i monoplaces elèctrics de competició, la química dels colors, el treball amb un plató de televisió, els tèxtils futurs, les enginyeries renovables, els misteris de l’aviació, els materials o la datació de les obres d’art.

Els centres d’ensenyament secundari que participen en aquests tallers són: l’INS El Sui, l’INS Can Planas, l’INS La Romànica, l’INS Montserrat Miró, l’INS Castellet, l’INS Alt Penedès, l’INS Bages Sud, l’INS Matadepera, l’Escola Pia Sabadell, l’INS Miquel Martí i Pol, l’Escola Pia Terrassa, l’Institut Terrassa, l’INS Ramon Berenguer IV i el Col·legi Vedruna Vall.

El Mercat de Tecnologia del Vallès pertany a la xarxa de Mercats de Tecnologia de Catalunya, la direcció de la qual està formada per l’ESEIAAT de la UPC, la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, l’Institut el Sui de Cardedeu, l’Institut Banús de Cerdanyola, l’Institut Can Planas de Barberà del Vallès i l’Escola Pia de Terrassa. Compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (Enginyers BCN), l’Ajuntament de Terrassa, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UPC.

Related Articles

Deixa un comentari