Oberta la 12a edició del Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet que organitzen l’Ajuntament i l’Ateneu Terrassenc

No Comment

Es poden presentar treballs fins al pròxim 30 de setembre mitjançant correu electrònic.


L’Ajuntament i l’Ateneu Terrassenc han obert la convocatòria de la XII edició del Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet. Aquest certamen va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de retre homenatge a la figura de l’intel·lectual, historiador, polític, advocat i mecenes cultural terrassenc Josep Soler i Palet. Al mateix temps, el premi vol posar al servei de la ciutadania un espai per a la creació i la difusió literària que ajudi al foment de l’escriptura.

Les obres candidates es podran presentar fins al 30 de setembre. El certamen està obert a totes les persones majors d’edat que visquin a Terrassa o que estiguin vinculades a la ciutat per motius laborals o d’estudi. Els relats presentats, han de ser originals i inèdits amb una extensió màxima de cinc fulls a doble espai, poden ser redactats en llengua catalana o castellana, i amb tema lliure. Tota la informació relativa a les bases del concurs es troba a la pàgina web corresponent

Enguany, la presentació de les obres s’ha de fer de manera virtual, enviant-la en format Word per correu electrònic a l’adreça info@ateneuterrassenc.cat i indicant a l’assumpte del correu “Premi Soler i Palet 2021”. Al cos del missatge hi ha de constar el títol de l’obra presentada, nom i cognoms de l’autor/a, telèfon i correu electrònic. El jurat seleccionarà un màxim de 10 relats, dels que sortiran les tres persones guanyadores.

Aquests relats seran publicats en format llibre electrònic a la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa el mes d’abril del proper any. El veredicte del jurat es farà públic a la Biblioteca Central, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa el mes de novembre -si les circumstàncies epidemiològiques ho permeten-, i es comunicarà a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials de la BCT xarxa i de l’ Ateneu Terrassenc, i de manera directa a les persones interessades.

En aquest mateix acte, es farà entrega del llibre imprès als autors i autores dels 10 relats seleccionats en l’anterior edició del premi. Es concediran tres premis. El primer serà un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Libro. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària. Els autors i autores dels deu textos seleccionats rebran un diploma i dues entrades cadascuna per a l’Auditori Municipal, el Teatre Principal o el Teatre Alegria.

Coincidint amb la publicació de les bases dels premis d’aquest any, també es publiquen els 10 relats seleccionats en l’edició de l’any passat i que es poden trobar a la web.

Josep Soler i Palet (1859-1921), historiador, polític, advocat i mecenes cultural, va deixar a la ciutat un important patrimoni, especialment pel que fa al seu fons documental i la seva col·lecció d’art, que constitueixen l’origen de les biblioteques públiques de la ciutat i del Museu de Terrassa. També va ser president de l’Ateneu Terrassenc, des d’on va impulsar el primer certamen literari que es celebrà a Terrassa.

 

 

Related Articles

Deixa un comentari