Txell Miras Abella, dissenyadora de moda

No Comment

El 26 de juny de 2018 Txell Miras Abella (Sabadell, 1976) ens presentava, dins el marc de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, la seva darrera col·lecció primavera estiu 2019, a la que ha anomenat Clínic SS19. Ho ha fet, a més, en mig d’un espai molt adient i singular, al soterrani del pavelló convent de l’Hospital de Sant Pau.

Comptant ja amb una trajectòria professional molt sòlida i seguint fidel al seu estil deconstructivista, Miras reapareix amb una col·lecció rotunda, demostrant un punt de coherència i maduresa creativa extraordinari. El patronatge amb què ha concorregut és d’una categoria indiscutible i molt, molt professional. La combinació de teixits que ha emprat destil·la una sensibilitat que emociona i, a la vegada, confirma la seva saviesa a l’hora de combinar textures, sempre sense estridències i sí potenciant-se unes amb les altres.

L’elecció de colors assoleix un gran equilibri cromàtic, que, a més, juga intel·ligentment amb el títol escollit, Clínic: blanc, vermell, negre, blau i verd. Tots ells imatges de l’asèptic, del dolor, de la mort, de la guarició i de l’esperança. Unes metàfores molt adients a la funcionalitat de les peces: vestir la vida.

En un dels dissenys apareixen dos ulls, una mena de fetitxe que Txell ja ha emprat en altres ocasions en les seves peces. És tracta d’una mena de mirada desconcertant però, a la vegada, profunda i analítica, la mateixa que posseeix i que sempre ha sabut mantenir davant el món aquesta honesta creadora, des dels seus heroics inicis, des del seu primer gran reconeixement el 2005, Premi Lancôme, a la passarel·la Gaudí, fins a un dels darrers, el Premi 080 Barcelona Fashion, el febrer del 2016, i que ha demostrat seguir mantenint en aquesta darrera mostra.

Una de les millors coses que crec es mereix que es digui d’ella és que, des del seu obrador terrassenc, cadascun dels fils de les teves peces supuren honestedat i honradesa.

Ana Fernández Álvarez
Dra. en Història de l’Art i professora

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari