La cooperativa l’Egarenca inaugura l’ecobotiga per als seus socis

No Comment

Aquest nou projecte de consum responsable i de proximitat obre les portes a què s’incorporin noves famílies.


Moment de l’assemblea de famílies sòcies a l’ecobotiga l’Egarenca, el passat dissabte 3 de març, al carrer del Nord 105.

Les famílies que formen part del projecte de l’ecobotiga ecològica L’Egarenca es van trobar dissabte al matí a la recent estrenada seu de la botiga, al carrer del Nord núm. 105. Hi van assistir més de quaranta persones, les quals van poder comprovar in situ l’estat de les obres de condicionament de l’espai. A més, la trobada s’aprofità per col·locar a l’entrada el cartell de l’ecobotiga, de forma que aquesta ja està oberta als seus associats, a la vegada que ja queda oberta per fer atenció al públic.

A banda de tenir l’ocasió de veure com ha avançat l’adequació de l’espai, que han ocupat quatre mesos intensos, s’aprofità per tractar alguns assumptes relacionats amb l’avançament d’aquest projecte de consum col·lectiu i transformació social. explicaven els qui són a la vegada són els dos treballadors amb què compta aquest nou projecte local. Fins ara hi ha 53 unitats familiars que són sòcies, i actualment es compta actualment amb dues persones treballadores, i es preveu que amb l’entrada de nous socis consumidors s’incrementi la seva dedicació. 71 persones han fet una aportació inicial que ha possibilitat la posada en marxa del projecte. 

Així doncs, l’assemblea es proposa anar augmentant, de forma paulatina, el número de sòcies, i sobretot “que aquestes consumeixin”, de forma que l’espai de l’ecobotiga es vagi consolidant. També properament hi haurà una cafeteria oberta de cara el públic, tot just a l’entrada del local.

Les famílies que es facin sòcies de l’Egarenca, han de fer una aportació inicial de 100€ com a capital social (retornables si es deixa el projecte), mentre que la quota fixada és de 12 euros per família. La família s’entén com a concepte ampli: “les persones que viuen a casa, la família incloent-hi els avis, un grup de companys de feina…”, explicava el Joan Pi, un dels promotors de l’Ecobotiga l’Egarenca. Aquesta quota permet fer la comanda setmanal dels productes, per anar seguidament a recollir-los a la mateixa ecobotiga.

Consum amb productors de proximitat

L’assemblea serví també per donar a conèixer els nous productors amb qui es treballa, i abordar la dinàmica de funcionament setmanal a l’hora de fer les comandes dels diferents productes (moltes famílies ja feien les seves compres des de fa setmanes). L’oferta de productes inclou des de fruita i verdura, làctics, carn, xarcuteria vegana, higiene personal, conserves, vins i cerveses, entre d’altres. Amb el temps, els productes oferits anirà incrementant-se, tant bon punt s’arribi a nous acords amb productors de proximitat i que compleixen els criteris de justícia social que marca l’asssociació.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari