S’inaugura l’ecobotiga L’Egarenca i obre el nou servei de cafeteria

No Comment

Més de cent persones s’hi van apropar a l’acte inaugural per conèixer de primera mà aquest projecte de consum responsable i de foment de l’agroecologia.


Encara que l’ecobotiga portava un parell de mesos oberta i en funcionament per als socis, ara s’ha inaugurat oficialment i amb un acte de portes obertes l’Egarenca, un projecte local de consum responsable i de foment de l’agroecologia a l’entorn de Terrassa. Ho ha fet coincidint amb que, des d’aquesta setmana, s’amplia l’horari d’obertura de l’espai a la vegada que s’estrena el servei de cafeteria, aquest d’accés a tothom. De forma que ara l’Egarenca estarà oberta tots els matins i tardes, de dimarts a divendres, i el dissabte durant el matí.

Més de cent persones s’hi van apropar durant el vespre del passat divendres a aquest acte inaugural per visitar l’ecobotiga, ubicada al carrer del Nord 105, per conèixer una mica més del projecte, o bé participar en el debat que va tenir lloc. Ara mateix l’Egarenca el formen 74 famílies sòcies que aposten per consumir de manera diferent.

Per a l’acte, es van convidar altres iniciatives agermanades que d’alguna manera formen part de la cadena que es vol potenciar: des de la producció al camp, la distribució, i la botiga per al consum final. Per això, van acudir l’Arnau de la distribuidora Quèviure, i la Miriam, “pagesa” de la productora Tres Quarteres, d’Argentona; també hi va participar l’Hilari, de La Magrana Vallesana, una ecobotiga de Granollers que comparteix la filosofia del projecte egarenc. Finalment, també van ser-hi presents l’Exolina i el Fayrin, que són productors de la cooperativa de cafè Augusto César Sandino de Nicaragua, amb la qual treballa la cooperativa local Alternativa3.

El debat va girar al voltant del creixement d’aquests projectes que fomenten l’agroecologia, i sobre com fer-los escalables per apropar-los a més gent, sense perdre la seva essència. També sobre la necessitat de fer que tots aquests projectes siguin viables econòmicament, i que no descuidin la vessant “formativa i pedagògica als consumidors”.

“Volíem disposar d’una botiga amb el màxim de productes, per tal que la gent no hagi d’anar a fer més compra als súpers”, era una de les reflexions de l’Hilari de La Magrana, i que descriu la filosofia de les ecobotigues, tal com s’estan donant en altres municipis. També es troba primordial la participació activa dels socis en les diferents comissions que permeten el funcionament dels projectes d’ecobotiga.

Durant tot l’acte d’inauguració de l’Egarenca, l’ambient de germanor va ser-hi molt present, i es va allargar amb el tast d’una mostra de formatges, embotits, pa i cerveses de producció ecològica per a tots els assistents.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari