Una acció realitzada pel col·lectiu davant l’Ajuntament ha servit per expressar altres demandes: formar part de la Mesa d’Emergència municipal, i denunciar la violència policial que es fa en els desnonaments.
El Colectivo Sin Vivienda es va concentrar ahir dimarts a la plaça Didó per reclamar més habitatges socials, més transparència dels criteris d’adjudicació d’habitatges, i formar part de la Mesa d’Emergència municipal. Fotos MG
Miquel Gordillo
Centenars de persones a la ciutat són víctimes de la trista realitat de no disposar d’un habitatge digne i accessible segons el seu poder adquisitiu. És del cas del Colectivo Sin Vivienda (CSV), que aglutina moltes famílies en aquesta situació.
El matí de dimarts 21 de desembre, el CSV pretenien dur a terme una acció contundent per transmetre les seves reivindicacions. En aquesta ocasió, han posat l’Ajuntament en el blanc de les crítiques. El CSV assegura que aquest ha d’oferir un allotjament temporal quan s’executa un desnonament, tal com marca la Llei 24/2015, i fins que es trobi una solució al cas de la família que ha estat desnonada.
Presència a la Mesa d’Emergència i manca de transparència
Lamenten que “les entitats socials no estan presents a la Mesa d’Emergència Social” municipal. A més, denuncien que no es fa públic el protocol de criteris a l’hora d’adjudicar un habitatge social, i que sovint han vist que “aquestes criteris són excloents i no justificables”. Per això, demanen que aquests siguin menys estrictes o directament que es treguin, donat el patiment que causa a les famílies. Afirma el CSV que l’Ajuntament “no vol donar una sortida social” i que prefereix “deixar que el jutge de torn decideixi ell solet si deixa una família sense sostre”.
Així les coses, les demandes que fa el CSV és que dos membres en formin part de la Mesa d’Emergència; també reclamen un parc d’habitatges destinat a habitatge social per a les urgències de famílies sense sostre, posen com a exemple de referència el número de desnonanents que hi ha hagut els darrers tres anys. A més, consideren “indecent” la violència policial que té lloc en els desnonaments, sovint amb presència de menors.
El Colectivo pretenia accedir al pati de l’Ajuntament que comunica la plaça Didó amb el Raval, però s’ha trobat la porta barrada i amb policies en totes dues entrades. Han atribuït el fet a què l’Ajuntament no els volia permetre l’ocupació del pati. El regidor Noel Duque els ha informat in situ que la porta tancada es devia a les restriccions covid, donat que es tracta d’un espai que pertany a l’àmbit municipal.
Tot i així, una cinquantena de membres del CSV s’han quedat bona part del matí a la plaça Didó amb pancartes i xiulets, mentre dos representants del Colectivo han accedit al consistori, per traslladar a representats del govern les seves queixes i demandes.
Deixa un comentari