El Kasalet emmarca la seva defensa en la lluita contra l’especulació immobiliaria

No Comment

El Centre Social Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut popularment com «El Kasalet» ha convocat avui als mitjans de comunicació a una roda de premsa per explicar la seva posició davant l’amenaça de desallotjament a la que s’enfronten.

Les diferents persones vinculades al Kasalet han explicat que han rebut la demanda per anar a judici civil com a conseqüència directa de la denúncia de Visolgran S.L., actual empresa propietària de la finca on es troba el centre social i tres finques adjacents, a una de les quals hi viu una família que també es veuria afectada per aquest procés de desallotjament. Des del Kasalet han informat que la jutgessa del cas ha estipulat la fiança en 300 euros, malgrat els 2.400 inicials que demanava la part demandant, i que que en els propers dies diferents persones que integren els col·lectius que formen o han format part del centre social aniran personant-se com a imputats.

Des del Kasalet denuncien que Visolgran S.L. «respon al típic model d’entitat fantasma» amb seu virtual «a despatxos d’advocats» des d’on se’ls facilita el seu objectiu de mercadejar amb els immobles, i han recordat que l’okupació s’entén com una resposta a aquestes pràctiques i a la situació dramàtica en què es troben els milers de famílies desnonades i totes les persones que són víctimes de l’especulació immobiliària. Han reiterat, doncs, la seva voluntat de seguir okupant tot reivindicant que el dret a l’habitatge digne ha d’estar sempre per sobre del dret a la propietat privada.

botomalarrassa

Finalment, la roda de premsa ha estat un recordatori dels diferents grups i col·lectius autònoms que s’han organitzat des del Kasalet i s’ha reivindicat la importància que té per la ciutat un centre social que ha estat «espai de creixement teòric i pràctic» i origen de campanyes de denúncia social i creació d’alternatives «a un sistema que no ens agrada».

foto de la roda de premsa Roda de premsa amb representació dels diferents col·lectius que integren el Kasalet

Related Articles

Deixa un comentari