‘Empoderar-nos per a construir’, curset de comunicació i informació de la Favt

No Comment

La Favt realitzarà els propers dies 10 i 17 de novembre el un projecte formatiu que desenvolupa conjuntament amb la Confederació de Associacions veïnals de Catalunya (CONFAVC) amb el títol: “Empoderar-nos per a construir”; a l’abast de les associacions de veïnals de Terrassa.
El projecte consisteix en dos tallers, que es faran al Casal Cívic de Can Tusell. La primera sessió tindrà lloc el dimarts dia 10 de novembre, tractarà de l’entrenament de la comunicació social. La segona, el dia 17, en que es tractarà d’activitats informatives.
Els tallers son gratuïts, però cal inscripció prèvia i les places són limitades.Tríptic-EMPODEREM-portada-177x142

INSCRIPCIONS:
Favt
secretaria@favterrassa.org
Tel. 937891397
Horari de 16 a 20 de la tarda.

El curset forma part d’un projecte ampli de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, en el qual participa la Favt, titulat “Programa per a generar influència als barris. Empoderar-nos per a construir”.

Els objectius que es proposa:

  • Ajudar a que les associacions guanyin en influència i poder d’interacció social al seu entorn.
  • Que incrementin el seu poder d’interacció social al seu entorn, davant de les necessitats emergents de l’entorn.
  • Donar suport a les associacions perquè liderin serveis de millora de les condicions de vida de veïns i veïnes, amb especial èmfasi de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

La Confavc intenta d’aquesta forma, donar resposta a nous desafiaments del moviment veïnal. Aquest, fa 40 anys que naixia a molts barris de Catalunya, liderant les reivindicacions als barris, perquè molts barris de les «perifèries» urbanes estaven mancats de tot: d’enllumenat, d’equipaments públics, de mobilitat, de serveis de proximitats, etc. Ara bé, durant aquests anys tant les administracions locals com altres organitzacions dels barris han assumit també el treball social, deixant a vegades unes AVV “aïllades, obsoletes generacionalment, amb poca capacitat interactiva i comunicativament, i per tant, amb poca legitimitat de representació”, s’afirma en la presentació del projecte.

A través d’aquest curs, per tant, es pretén connectar amb els diferents actors que exerceixen algun tipus d’activitat social o cultural dins dels barris per a identificar necessitats a les quals estem en condicions d’aportar valor. Per altra banda, es busca la possibilitat de crear un equip cooperatiu entre grups d’acció per a desenvolupar algun programa pel veïnat. D’aquesta manera es consciencia que poden millorar la seva realitat i qualitat de vida.

Related Articles

Deixa un comentari