La PAH Terrassa fa un escrache a CiU per la ILP d’habitatge

No Comment

El passat dissabte la PAH de Terrassa va dur a terme un escrache aprofitant la presència a la Plaça Vella de l’alcaldable de CiU, Miquel Sàmper, i el coordinador general de CDC, diputat al Parlament i ex-regidor de l’Ajuntament, Josep Rull. Aquesta acció s’emmarca en la campanya que ha iniciat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, consistent en un seguit d’escarnis silenciosos amb l’objectiu que tothom “pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d’aigua, gas i llum”. Les accions pretenen aconseguir el suport de CiU a la ILP d’Emergència Habitacional i Pobresa Energètica, que actualment es troba en fase de debat al Parlament, i que serà sotmesa a aprovació el proper mes de juny.

El primer acte a Terrassa ha servit per entregar a Josep Rull i a l’alcaldable de Terrassa Miquel Sàmper una carta on es demana a CiU que abandoni la seva posició ambigua i que es comprometi a votar a favor d’aquest canvi legislatiu al juny, quan es voti al Parlament. Concretament, a Sàmper se li ha demanat de forma expressa que vetlli per la coherència dins del seu partit, tenint en compte que el passat mes de febrer, CiU va votar a favor de la moció de suport a la ILP que la PAH i la FAVT van portar al Ple de Terrassa.

La campanya electoral ha començat condicionada pels escraches silenciosos que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Aliança Contra la Pobresa Energètica hem començat a fer perquè tothom pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d’aigua, gas i llum. Alhora els interpel·lem públicament perquè modifiquin la seva posició i donin suport a la ILP. Els escraches realitzats no només han estat a les ciutats més grans com Barcelona, o Sabadell, sinó que s’han extès per tot el territori.

DSC_0430 Escrache de la PAH a Miquel Sàmper i Josep Rull (Foto: PAH Terrassa)

Escraches a tot Catalunya

Durant aquesta primera setmana s’han realitzat un total de dotze escraches a tot el territori català a diputats i regidors de CiU i PP – únics partits del Parlament que no donen suport a la ILP-: Barcelona, Sant Celoni, Agramunt, Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vallès, Molins de Rei, Sabadell, Vic, La Pobla de Segur, Deltebre, Tortosa, Manresa i Cubelles etc. Un dels més assenyalats ha estat el president del Govern, Artur Mas, que ha vist com en tres dels actes de campanya que ha participat.

LA PAH assegura que aquesta tan sols és la primera fase d’escraches, i que si no rectifiquen les mobilitzacions aniran en augment al juny -mes en què es votarà la ILP al Parlament- i just abans de les eleccions autonòmiques.

El suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica és massiu, transversal i indiscutible. Entitats de tot tipus i col·lectius professionals hi han donat suport i s’han sumat a la campanya. Fins avui, 70 Ajuntaments han aprovat mocions de suport al text íntegre de la ILP habitatge, 37 dels quals governats per CiU.

Related Articles

Deixa un comentari