Turquia i Espanya deneguen el visat a les cooperativistes kurdes convidades a la Fira d’Economia Solidària

No Comment

Davant la denegació del visat a les companyes cooperativistes kurdes, convidades a participar en una conferència en el marc de la IV Fira d’Economia Solidària de Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidària, organitzadora de l’esdeveniment, vol denunciar als estats turc i espanyol per impedir i silenciar la veu del cooperativisme kurd a la fira.

Fa mesos que la XES va anunciar que Kurdistan seria enguany el país convidat a la FESC, al considerar-lo un model d’economia cooperativa consolidat, inspirador i exemplar malgrat la difícil situació en la que es troba i malgrat la falta de reconeixement públic. Kurdistan també destaca per l’interès afegit del paper protagonista de la dona en l’economia de la zona, així com pel seu component no només econòmic sinó de transformació social, combinant gestió comunitària i economia social i solidària.

Ahir ens vam trobar amb la desagradable sorpresa de la denegació dels visats per part del consolat espanyol. Davant d’aquesta situació lamentem la decisió de les autoritats espanyoles i turques que suposen un atac a la pluralitat, coratge i justícia que representen la Fira i el sector de l’economia social i solidària. Des de la organització donem suport a les companyes  kurdes i anunciem que malgrat la prohibició les tindrem presents durant el desenvolupament de la fira.

En aquest sentit, està previst que durant l’acte d’inauguració de la fira, programat per divendres 23 a les 19:30h a la Fabra i Coats de Barcelona, es llegirà un manifest de denúncia d’aquesta situació i es convocarà un minut de silenci en record de les víctimes de l’atemptat d’Ankara del passat 10 d’octubre. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, estarà present en l’acte.

La sostenibilitat de la vida centra la quarta edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que torna un any més a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona). La trobada vol demostrar, a través de l’àrea d’exposició i de l’extens programa d’activitats, que ja existeix un model de economia al servei de les persones, on el bé comú i el respecte als drets i llibertats s’imposen per sobre de les lògiques capitalistes. En definitiva, on la vida, en majúscules, es situa al centre de la nostra existència.

Enguany la zona d’expositors aplegarà a 192 empreses i entitats procedents de més d’una trentena de municipis de tot Catalunya. També hi participaran organitzacions d’altres comunitats autònomes, com ara Madrid, Palma, Pamplona o Bilbao.

Related Articles

Deixa un comentari