Un projecte internacional posa en contacte espais artístics recuperats de la ciutat amb altres entitats europees

No Comment
la vibiria intercultural 2 Imatges de La Víbria Intercultural

L’associació terrassenca Víbria Intercultural, especialitzada en mobilitat internacional, acull aquests dies una trobada amb professionals juvenils de Portugal, Itàlia i França, en el marc del projecte Re-generation+ sobre regeneració urbana enfocada al sector artístic i cultural.

La idea del projecte parteix de la necessitat d’impulsar iniciatives locals de recuperació d’espais amb finalitats artístiques i culturals en un moment en que la covid-a9 ha empitjorat molt el panorama. Així, la iniciativa posa en contacte 12 associacions dels 4 països esmentats anteriorment, a fi de que desenvolupin projectes artístics plegats.

Durant tot l’any, els participants del projecte tindran l’oportunitat de viatjar a França, Itàlia i Portugal, descobrir espais recuperats que actualment alberguen activitats artístiques, tot fent una estada inmersiva que els permeti aprendre els uns dels altres sobre emprenedoria, creativitat, finançament, sostenibilitat i projectes europeus.

Durant aquesta primera reunió a Terrassa s’han visitat espais com el Vapor Ros, en una trobada en la qual la Plataforma en defensa de l’espai, ha pogut explicar la situació actual i els objectius que persegueixen. També s’han visitat l’espai de creació artística Magneti Studio, l’Ateneu Candela, l’entitat de circ Tub d’Assaig i el Galliner, l’actual espai de creació de Corralito. Tots ells amb un tret en comú, donat que són entitats que han retornat la vida a espais degradats, abandonats o creats amb finalitats diverses en el seu origen.


la vibria intercultural tub


la vibria intercultural candela 2

Related Articles

Deixa un comentari