Acte en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i del 77è aniversari de l’afusellament de Companys

No Comment

L’Ajuntament de Terrassa commemora en un acte institucional, aquest diumenge 15 d’octubre, el Dia Nacional en Memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista i del 77è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys en el dia 15 d’octubre de 1940. L’acte tindrà lloc a les 12h a la Plaça de Lluís Companys.

Durant l’acte, la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, farà lectura de l’acord de Junta de Portaveus, de setembre de 2015, d’adhesió al Dia Nacional de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura franquista. També hi haurà la presència de portaveus de grups municipals i altres membres de la Corporació.

També se celebrarà un minut de silenci, i a continuació l’actor Francesc Falguera recitarà un poema de Ventura Gassol dedicat a la memòria de Lluís Companys i de les víctimes de la dictadura. També es realitzarà una ofrena floral institucional. L’acte, que tindrà lloc a la plaça de Lluís Companys, finalitzarà amb el cant de l’himne Nacional de Catalunya.

Tot seguit, ERC Terrassa i les JERC Terrassa faran la tradicional ofrena floral al monument en record del president Companys. Des d’ERC Terrassa volen recordar, “enguany quan és més necessari que mai, la figura del president Companys i a totes les dones i homes que, com ell, van patir la tirania del règim franquista”.

botomalarrassa

Related Articles

Deixa un comentari