Diverses entitats locals denuncien l’agressió masclista i racista patida per la Maria

No Comment

Terrassa Sense Murs, l’ANC Terrassa i l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, entre les darreres entitats en denunciar l’agressió i demanar accions immediates contra el racisme i en donar el seu suport a la víctima.


Durant el dia d’avui s’han fet públiques diverses manifestacions denunciant l’agressió masclista i racista patida ahir per la María a l’hort de Torre-sana, així com les mostres de suport, tant per part de persones com d’entitats locals.

Des del col·lectiu Terrassa Sense Murs es fan ressò en un comunicat de que a instàncies de les veïnes, la policia local s’ha hagut de personar en diverses ocasions a l’hort, ja que els insults i amenaces tant a la Maria com a altres persones del col·lectiu han estat una constant. Per tant, el col·lectiu condemna “que des del cos de policia local no es prenguessin mesures preventives per evitar els fets d’ahir i tallar d’arrel les conductes agressives de base racista de José Berbel i Francisco Lopez”.

D’aquesta forma, Terrassa Sense Murs demana “accions immediates”, i que l’ajuntament respongui “amb contundència davant d’aquests fets”. I afegeix que “com a municipi signant de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i com a autoproclamada ciutat feminista, no entendrem cap reacció que no vagi en aquesta direcció”. També insten als Jutjats de Terrassa a “que prenguin partit contra el racisme i que prenguin les mesures convenients per reparar el dany i evitar que es repeteixin casos similars”.

En aquesta línia, l’entitat assenyala un repunt de mostres de racisme i xenofòbia a la ciutat, i recorda que el mes de maig va denunciar “l’aparició de pintades islamòfobes a la mesquita de Ca N’Anglada. Can Palet també ha patit actes similars i l’organització Democràcia Nacional ha muntat parades a la nostra ciutat per repartir publicitat feixista on s’ataca clarament a una part de la població”.

ANC Terrassa fa una crida a defensar els drets humans i la dignitat de les persones

L’ANC Terrassa s’ha unit a les mostres de suport a la María Gervacio, víctima d’una agressió racista i masclista, a través d’un comunicat en què mostra el seu “contundent rebuig i total condemna a la violència racista i de gènere que ens toca ser testimoni”, a l’hora que es solidaritza amb la víctima “per l’atac perpetrat contra un dels valors més preuats de la condició humana, que és la seva dignitat”.

El Secretariat de l’ANC Terrassa, que reivindica “un país nou on els respectin els drets humans”, expressa en el seu comunicat el següent:

1. El respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de tots sense distinció racial, de color, sexe, orientació sexual, llengua, creences religioses, opinions polítiques, nacionalitat, recursos econòmics, o qualsevol altra forma de discriminació, és la condició bàsica de la llibertat humana.

2. És alarmant com l’espai públic, lloc natural de la convivència ciutadana, pot omplir‐se d’insults, d’agressions verbals i físiques, mentre pateixen els discursos de la pau, la llibertat i el respecte a la diversitat.

3. Insta la ciutadania a que denunciï i rebutgi totes les formes de discriminació i que hi actuï en contra cada dia.

4. Insta de manera molt especial al jovent, a treballar de manera contínua i compromesa en la lluita pels Drets Humans, en tots els àmbits en què són presents.

5. Exigeix a les autoritats actuar sense embuts per tal de prevenir, sancionar i corregir aquesta mena de comportaments antisocials, per a la salvaguarda de la cohesió social com a valor essencial de tota comunitat. Per tot això, l’ANC‐Terrassa per la Independència es reafirma en la lluita per una societat i un país més justos, i inclusius per a tothom.

botomalarrassa

L’AVV de Sant Pere Nord, suport a la María i a l’AVV Torre-sana

També l’AVV de Sant Pere Nord, “davant l’agressió soferta per María Gervacio Jiménez per part d’uns indesitjables”, ha manifestat la seva indignació i la més enèrgica condemna dels fets, així com la seva solidaritat amb la María i l’AVV Torre-sana, desitjant a aquella que es recuperi al més aviat possible. L’entitat veïnal expresa en la seva pàgina de Facebook que “és intolerable qualsevol tipus de violència, totalment impròpia de persones civilitzades”. L’AV Lamenta que aquesta agressió ha estat acompanyada a més de tota mena d’insults i amenaces, en què s’han afegint de tipus racista.

Related Articles

Deixa un comentari