El Grup municipal d’ERC-MES presentarà al ple de febrer una proposta per obrir un procés d’anàlisi i participació per desenvolupar un pla per extreure tot el potencial esportiu de la ciutat.
Pep Forn: “Cal obrir el debat al voltant de l’esport, que tothom sàpiga on estem, cap on anem i què volem fer”.
Aprofitant els actes de commemoració del 25è aniversari de Terrassa com a subseu olímpica als jocs de Barcelona ’92, el grup municipal d’ERC-MES proposarà al ple de febrer a l’Ajuntament de Terrassa anar un pas més enllà i “convertir aquesta data en l’inici d’un acord global de ciutat per decidir cap on volem anar en matèria esportiva”.
Pep Forn i Isaac Albert durant la roda de premsa a l’Ajuntament. Foto ERC
Així ho ha defensat avui el regidor d’ERC-MES, Pep Forn, en roda de premsa per presentar la proposta per l’elaboració d’un pla estratègic de l’esport a Terrassa.
Es tracta de superar la gestió del dia a dia i donar resposta a una activitat esportiva cada cop més estesa, amb més de 150 entitats i clubs promovent l’esport a la ciutat, amb equipaments públics i amb la pràctica esportiva al carrer però sense un rumb clar de quina és l’aposta en aquest àmbit a la ciutat.
Segons Pep Forn la queixa habitual de les entitats esportives és “no sabem”, “no se saben les prioritats ni el projecte global i d’aquí naixen suspicàcies sobre si una altra entitat o potser modalitat esportiva està més recolzada que un altra”. En aquest sentit, ERC-MES proposa en primer terme una necessària diagnosi global de tot l’àmbit esportiu per saber on som. Quantes modalitats esportives tenim a la ciutat, nombre de persones federades i practicants, equipaments i recursos – públics i privats- que s’hi destinen… Una anàlisi àmplia on es tingui en compte també factors de gènere, inclusió i el potencial de l’esport no reglat a la ciutat.
I és que l’objectiu final de la proposta del grup municipal és el Pla estratègic de l’esport a la ciutat amb la participació activa d’entitats, clubs i ciutadania. També amb la visió d’experts en aquest àmbit, pel qual s’inclou la creació d’un grup especialitzat que ajudi a visionar el potencial transformador de l’àmbit esportiu alhora que es reactiva les tasques del consell municipal d’esports.
Segons el portaveu del grup municipal, Isaac Albert: “No pot ser que amb més de 150 entitats esportives a la ciutat siguem un dels grans municipis catalans amb un pressupost més baix en esports. Però per incrementar recursos, primer necessitem una diagnosi, necessitem uns objectius i necessitem una planificació de futur”.
Deixa un comentari