Jordi Ballart signa amb un centenar de batlles catalans contra la retallada en polítiques d’ocupació del Govern Sánchez

No Comment

L’alcalde de Terrassa s’adhereix a la petició d’un centenar de batlles catalans que el Govern espanyol rectifiqui amb la retallada en polítiques d’ocupació

La decisió de retallar en un 55% aquests fons destinats a Catalunya impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació locals.

Ahir dilluns 6 d’abril, va tenir lloc la reunió diària del Comitè d’Emergència Municipal, en què el Govern municipal tractà l’adhesió de l’Alcalde de Terrassa al llistat d’un centenar de municipis catalans que demanen al Govern espanyol que rectifiqui amb la retallada dels fons destinats a polítiques d’ocupació a Catalunya.


L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’adhereix a la petició d’un centenar de batlles catalans que el Govern espanyol rectifiqui la decisió de retallar en un 55% els fons destinats a polítiques actives d’ocupació a Catalunya. L’alcalde terrassenc ha signat una carta conjunta que aquests alcaldes i alcaldesses enviaran al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li que reconsideri aquesta decisió per tal que els ajuntaments puguin garantir els serveis públics d’ocupació que necessitaran un cop acabi l’emergència sanitària.

A través de la carta, els alcaldes i alcaldesses signants posen de relleu que aquesta decisió impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació que gestionen els Ajuntaments i els deixa sense recursos econòmics i eines per atendre l’emergència ocupacional. En el cas de Terrassa, i tenint en compte els recursos que rep actualment l’Ajuntament, la retallada pot arribar a significar una reducció de més de 2 milions i mig d’euros als programes per al foment de l’ocupació desenvolupats a la ciutat.

Altres entitats, com l’ALEI Terrassa i la Confederació de Cooperatives de Catalunya, també han denunciat aquesta retallada i com agreujarà més encara aquesta crisi en els col·lectius més vulnerables.

Related Articles

Deixa un comentari